Erhverv

Rejsegigant mangler flere penge for at kunne klare vinteren

Rejseselskabet Thomas Cook, der ejer Spies, er gået på jagt efter yderligere kapital.

Det 178 år gamle Thomas Cook er et af verdens ældste rejseselskaber med millioner af kunder. Foto: Clara Margais/picture-alliance/dpa/AP Images.

Den britiske rejsegigant Thomas Cook, der bl.a. ejer Spies, har behov for yderligere 1,2 mia. kr. for at kunne holde sig flyvende hen over den knap så travle vinterperiode.

Det oplyste den trængte rejsekoncern mandag i en fondsbørsmeddelelse.

Thomas Cook, der er noteret på børsen i London, har allerede sikret sig cirka 6 mia. kr. fra sin storaktionær Fosun samt en række banker. Men der er brug for flere penge, lyder det nu fra Thomas Cook, og pengene skal gerne findes inden udgangen af september.

Rejseselskabet har gennem længere tid kæmpet med en skrantende økonomi, høj gæld og færre gæster. Derfor er Thomas Cook nu i gang med en »rekapitalisering« af hele koncernen.

Den indbefatter bl.a., at asiatiske Fosun, som i forvejen ejer 18 pct. af Thomas Cook-koncernen, får kontrollen over rejseselskabets grupperejser og en mindre andel af dets flyselskab.

Thomas Cook slæber rundt på en gæld på mere end 10 mia. kr., og har derfor bl.a. sat sine flyselskaber til salg i et forsøg på at skaffe likviditet. Thomas Cook-koncernen ejer flere flyselskaber, der både beskæftiger sig med ruteflyvning og charterrejser.

De mange milliarder i økonomisk nødhjælp vil ifølge Thomas Cook bidrage med »tilstrækkelig likviditet til handel over vintersæson 2019/20 og den økonomiske fleksibilitet til at investere i fremtidens forretning.«

Thomas Cook er med sine 178 år et af verdens ældste og største rejseselskaber med millioner af kunder.

Mandag faldt Thomas Cook-aktien med 15 pct. Også tirsdag er aktienogså i rødt.

BRANCHENYT
Læs også