Erhverv

Alibaba-milliardær køber sportsklub i historisk dyr handel

Klubben blev for to år siden rangeret som det dårligste hold i NBA.

De to spillere Caris LeVert og D'Angelo Russell ses her på Brooklyn Nets hjemmebane Barclays Center. 
Foto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP.

Den amerikanske basketballklub Brooklyn Nets er blevet købt af en rigmand fra Taiwan for et svimlende milliardbeløb.

Det skriver Business Insider.

Rigmanden Joseph Tsai, der er medstifter af Alibaba, meddelte i går i en pressemeddelelse, at han køber de resterende andele af Brooklyn Nets for 2,35 mia. dollars, svarende til mere end 15,8 mia. danske kroner.

Joseph Tsai køber den russiske finansmand, Mikhail Prokhorovs, andel af klubben svarende til 51 pct. Dermed kommer milliardhandlen i den historiske liga, da det er den højeste pris, der nogensinde er givet for en sportsklub. Det skriver The New York Times.

De næststørste handler af amerikanske sportsklubber er købet af basketballklubben Houston Rockets i 2017, og købet af det amerikanske fodboldhold Carolina Panthers i 2018. Her blev begge klubber solgt for 2,2 mia. dollars.

»Jeg har haft lejlighed til at observere ombygningen af Brooklyn Nets, som Mikhail startede for et par år siden. Han ansatte en medarbejderstab og trænere med fokus på spillerudvikling, og han har støttet klubben med alle sine ressourcer. Med i købet er derfor også alle Mikhails visioner, som sætter Brooklyn Nets i en fantastisk position til at konkurrere, og det er jeg utroligt taknemmelig for,« udtaler Joseph Tsai i pressemeddelelsen.

På trods af at klubben for to år siden blev rangeret som det dårligste hold i NBA, forventer Brooklyn Nets en stigning på 10-15 pct. i indtægterne i den kommende sæson efter at have købt de to spillere Kyrie Irving og Kevin Durant.

Med i den store milliardhandel er også holdets hjemmebane, Barclays center, der ligger i hjertet af Brooklyn. Her er plads til 19.000 tilskuere.

Joseph Tsai er Alibabas næststørste aktionær efter Jack Ma. Ifølge Forbes ligger hans samlede formue på 9,5 mia. dollars.

Læs også