Erhverv

Franske tv-stationer vil lancere konkurrent til Netflix

Streamingtjenesten forventes opstart i 2020.

Det er den franske tv-station Pubcaster France Televisions, der sammen med sine kommercielle rivaler M6 og TF1, vil lancere den nye abonnementsplatform, der skal konkurrere med Netflix. 
Tegning: Niels Bo Bojesen

Amazon og Netflix får snart ny europæisk konkurrence.

Det skriver Le Monde.

Den franske konkurrencemyndighed gav mandag grønt lys til planer om en ny fransk streamingtjeneste, Salto, der skal fungere som et alternativ til de globale giganter.

Det er den franske tv-station Pubcaster France Televisions, der sammen med sine kommercielle rivaler M6 og TF1, vil lancere den nye abonnementsplatform. Salto forventes at skydes i gang i første kvartal af 2020.

»Vi kan endelig opbygge det franske team, som vi så længe har ønsket os. Lanceringen af platformen vil snart give os midlerne til at kunne konkurrere med de store internationale spillere på markedet,« sagde Delphine Ernotte Cunci, der er adm. direktør for France Televisions, i en offentlig udtalelse.

Derudover mener de involverede tv-stationer, at deres samlede ressourcer kan give et »ambitiøst lokalt svar til udviklingen af forbrugerens voksende forventninger«, og at det vil give Salto en stor rolle på både det franske, men også på det bredere europæiske marked.

Konkurrencemyndighederne har dog sat visse betingelser for Saltos opkøb af programmer, distribution og reklame. De tre tv-stationer har forpligtet sig til at begrænse muligheder for at koble køb af programmer på tv-kanalerne til Salto. Derudover er det ikke tilladt at reklamere gratis for tjenesten på deres egne tv-kanaler.

Nyheden om Salto kommer i kølvandet af et alternativ fra Storbritannien, hvor de to største tv-stationer, ITV og BBC, vil lancere »det bedste af det britiske« på streamingtjenesten BritBox. Intiativet mangler dog stadig grønt lys, men er klar til at blive lanceret senere på året.

Læs også