Serier

»Danmark har mistet en af sine store«

Lars Larsens død har fået flere prominente navne fra både erhvervsliv og den politiske verden til at udtrykke deres sorg på de sociale medier.

Købmanden takker af
Lars Larsen er gået bort, og det får store dele af dansk erhvervsliv til at udtrykke deres sorg over tabet på de sociale medier. Arkivfoto: Marcus Trappaud Bjørn

»Danmark har mistet en af sine store«.

Sådan skriver tidligere minister og nuværende adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, om Jysk-stifteren Lars Larsen, der mandag gik bort i en alder af 71 år.

»Han var en hædersmand i alt. Måske en af de bedste handelsmænd i sin tid, og han bidrog som få. Et fyrtårn, var han,« skriver Brian Mikkelsen på Twitter.

Ifølge Jysk-koncernen sov Lars Larsen stille ind mandag morgen i sit hjem i Silkeborg omgivet af sin nærmeste familie. Lars Larsen trak sig tidligere i juni fra sit livsværk Jysk, efter at han havde fået konstateret leverkræft.

Det er ikke kun Brian Mikkelsen, der udtrykker sin sorg over tabet af Lars Larsen. Også statsminister Mette Frederiksen (S) har på Facebook skrevet om Lars Larsen.

»Lars’ livsværk er beundringsværdigt. Han har altid bidraget til det danske samfund. Og været stolt af det. Sammen med sin familie og sine mange medarbejdere har han opbygget en stor, global virksomhed med stærke rødder i Danmark. Til gavn for hele landet. Tak for det,« skriver Mette Frederiksen.

Også erhvervsminister Simon Kollerup (S) begræder tabet af Jysk-stifteren.

»Lars Larsen blev folkeeje og satte sit tydelige præg på dansk erhvervsliv,« skriver han på Twitter.

Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti og tidligere justitsminister, roser også Lars Larsens liv og virke.

»Alle mennesker sætter et aftryk. Men nogle sætter et så stort et aftryk, at det forbliver i vores kollektive bevidsthed, længe efter de ikke er her mere. Sådan et menneske var Lars Larsen,« skriver han på Twitter.

På Linkedin skriver serieiværksætteren - og kommende paneldeltager i tv-programmet ”Løvens Hule” - Jacob Risgaard:

»Danmark har mistet en gudbenådet købmand og en kæmpe inspiration for nok de fleste virksomheder i Danmark. Du efterlader et mestervæk!«.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) fremhæver især Lars Larsens store bidrag til idrætten.

Gruppeformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, sender tanker til Lars Larsens efterladte med ord om, at han var »folkelig og nem at holde af.

Superligaklubben Silkeborg IF udtrykker også sin sorg. Lars Larsen var bl.a. dybt involveret i opførelsen af klubbens nye stadion, der bærer navnet Jysk Park.

»Han var både en stor støtte og inspirationskilde for os i klubben,« skriver Silkeborg på Twitter.

Læs også