Erhverv

19-årig iværksætter solgte til Buch og Stadil - men handlen blev aflyst

Lykken varede kort, da Daniel Johannesen sidste år solgte en del af sin svømmebiks til Jesper Buch og Christian Stadil.

Daniel Johannesen stiftede Watery i 2016, og hans målsætning er at skabe Skandinaviens største svømmeshop på nettet. PR-foto.

Den 19-årige iværksætter og tidligere elitesvømmer Daniel Johannesen kastede sig ud på dybt vand, da han sidste år trådte frem på landsdækkende tv i programmet ’Løvens Hule’ og bad om en investering til sin virksomhed Watery, der sælger svømmetøj- og udstyr.

Men selvom det lykkedes ham at lande en investering på 500.000 kr. fra Jesper Buch og Christian Stadil - som dermed skulle overtage 16 pct. af hans svømmebiks - varede lykken kort. Det skriver JydskeVestkysten.

»Der var betingelser i kontrakterne, som vi ikke kunne blive enige om. Det handlede blandt andet om min indflydelse i forhold til et eventuelt videresalg af virksomheden, og det ville jeg ikke risikere,« siger Daniel Johannesen til JydskeVestkysten.

Derfor endte det med, at handlen faldt til jorden.

Jesper Buch siger til Finans, at forløbet fra selve håndtrykket i 'Løvens Hule' til aflysningen af handlen var lang, men »helt udramatisk.« Det var bl.a. skattetekniske spørgsmål vedr. overdragelsen af løvernes andel af virksomheden, der gjorde, at handlen ikke blev til noget, siger Jesper Buch.

»Jeg ønsker Daniel al mulig held og lykke,« siger Jesper Buch.

Han har tidligere kaldt Daniel Johannesen »en af de vildeste iværksætterprofiler,« han nogensinde har mødt. Men Just Eat-stifteren fik altså - ligesom Hummel-ejer Christian Stadil - alligevel ikke købt sig ind i den hurtigtsvømmende netbutik.

Den i dag 20-årige Daniel Johannesen stiftede Watery i 2016, og hans målsætning er at skabe Skandinaviens største svømmeshop på nettet. I 2018 lavede han et overskud på 256.000 kr. og omsatte for 4,5 mio. kr.

I 2019 og 2020 skal salget fordobles, lyder det fra den ambitiøse iværksætter.

For at sætte skub i væksten har Daniel Johannesen netop solgt en mindre andel af Watery til en kreds bestående af fem investorer.

Læs også
Top job