Erhverv

24 sæder er fjernet fra toget – ellers ville det være for tungt til de gamle skinner

Skinnerne på mange lokalbaner er så gamle og slidte – at de skal skiftes ud. Derfor vil regionerne, der ejer banerne, årligt have 105 mio. kr. ekstra til nye skinner.

52-årige Heidi Shaughnessy Hansen fra Karise kører dagligt med lokaltog til Køge. Men selv om toget er forholdsvis nyt og med god plads, er 24 sæder pillet ud og en del af toget blændet af. Ellers ville toget være for tungt til at kunne køre på de gamle og slidte skinner. Foto: Gregers Tycho Heidi Shaughnessy Hansen er begejstret for sit lokaltog. Men uden toget ville hun og familien flytte tilbage til København, hvor de kommer fra. Lige nu er skinnerne på Østbanen så nedslidte, at det ifølge trafikselskabet Movia vil koste 500-600 mio. kr. at lægge nye skinner i løbet af de næste få år. Foto: Gregers Tycho

Heidi Shaughnessy Hansen er glad for sit lokaltog, der dagligt kører hende fra hjemmet i Karise til arbejdspladsen i Køge. Men ligesom mange af de andre passagerer har hun undret sig over, hvorfor der er pillet 24 sæder ud af toget – tæt på hvert femte sæde – især fordi der i myldretiden er så godt fyldt op, at mange må stå op.

Hos trafikselskabet Movia, der driver Østbanen, som ruten hedder, har banechef Tommy Frost en ganske enkel forklaring:..

BRANCHENYT
Læs også