Erhverv

Kapitalfonde sværmer om cybersikkerhedsselskab: Pris 16 mia. dollars

IT-selskabet Symantec, der er specialiseret i beskyttelse mod cyberangreb rygtes på vej til to kapitalfonde.

Cyberangreb er den største globale risiko netop nu, mener verdens erhvervsledere. Foto: AP

IT-sikkerhedsfirmaet Symantec kan være på vej på nye hænder. Ifølge Reuters er de to kapitalfonde Permira og Advent nemlig særledes interesseret i selskabet, der menes at have en pris på omkring 16 mia. dollars.

Historien fra Reuters kommer på baggrund af en artikel i Wall Street Journal, og et køb er kommet på tale, efter at Symantec har skilt sig af med en del af forretningen.

Symantec er i dag børsnoteret og havde inden historien, der har sendt aktien op med 7 pct., en markedsværdi på omkring 14,5 mia. dollars.

Tilbage i juli måned var Symantec på vej til at blive opkøbt af chipproducenten Broadcom, men den handel faldt angiveligt på jorden, fordi parterne ikke kunne blive enige om en pris. Dengang ville Symantec ifølge CNBC ikke acceptere et bud på under 28 dollars per aktie.

Ifølge Wall Street Journal lyder buddet fra kapitalfonden i niveauet 26-27 dollars per aktie, men det er altså en pris, der er kommet på bordet, efter at dele af cybersikkerhedsvirksomheden er blevet frasolgt.

At den type virksomheder kan være interessante for kapitalfonde er til gengæld næppe den store overraskelse i en tid, hvor truslen bliver større og større.

Senest har et angreb ramt den danske høreapparatkoncern Demant, der endnu ikke har fået helt styr på sagerne her flere dage efter angrebets begyndelse.

BRANCHENYT
Læs også