Erhverv

Modegigant boykotter brasiliansk læder efter skovbrande i Amazonas

Det er den anden detailkæde, der har taget den beslutning.

Tøjbutikken Hennes og Mauritz har nu taget en beslutning om ikke længere at købe læder fra Brasilien efter et højt antal skovbrande i Amazonas. Foto: Camilla Stephan.

Et unormalt højt antal skovbrande i Amazonas har fået den svenske modegigant Hennes & Mauritz (H&M) til at reagere.

Virksomheden har besluttet midlertidigt at stoppe med at købe brasiliansk læder, da man er bekymret for, at kvægopdræt i Amazonas bidrager til afskovning.

Det skriver Forbes.

I en meddelelse til Forbes fortæller en talsmand fra H&M, at bandlysningen gælder: »indtil der er pålidelige forsikringer om, at læderet ikke bidraget til miljøskader i Amazonas.«

H&M er den anden virksomhed, der har reageret efter skovbrandene.

I sidste kom det nemlig frem, at skovirksomheden VF Corporation (VFC), der ejer mærker som bl.a. Vans, Timberland og The North Face, ikke længere ville købe brasiliansk læder, før der kom en løsning på brandene.

Efterspørgslen på læder og oksekød har trukket store veksler på regnskoven, da kæmpe områder er blevet ryddet for at få plads til kvægfarme. Det har potentielt været medvirkende til at sætte gang i de omfattende brande.

Det er dog uklart, hvor store konsekvenser det vil have for H&M's produktion, da størstedelen af virksomhedens læder kommer fra Europa, fortæller talsmanden til Forbes.

Formanden i bestyrelsen hos H&M, Stefan Persson, er den rigeste person i Sverige.

Ifølge Forbes oplysninger har værdier for 18,1 milliarder dollars, da han ejer 32 pct. af virksomheden. Hans søn, som er adm. direktør i H&M, Karl-Johan Persson, er også milliardær.

BRANCHENYT
Læs også