Erhverv
BREAKING

Investorer uimponerede over Apples nye iPhones

Giganten lancerede med pomp og pragt selskabets nye iphones, men investorerne skæver nok nærmere til de nye streamingtjenester.

Foto: AP

Apples topchef Tim Cook løftede tirsdag aften sløret for virksomhedens nye kollektion af iPhones. Men han havde ikke overraskelser med, der for alvor begejstrede - eller skuffede - investorerne på Wall Street.

Det forlød allerede på forhånd, at Apple var klar til at præsentere tre nye smartphone-modeller.

Og selvom topchefen trådte på scenen i Cupertino, Californien med lidt mere end det, var det ikke nok til at sende aktien i hverken den ene eller den anden retning.

Før dagens lanceringer lå aktien stort set uændret med en lille pil nedad på 0,1 pct. Efter er pilen vendt, men kun til et lille plus på 0,2 pct.

Hvor iphone-nyhederne ikke overraskede markedet i dag, så er aktien stadig steget mere end 35 pct. i år. Og det skyldes nærmere skiftet mod at være en abonnementforretning i stil med fx Netflix, bemærker analytikere hos amerikanske medier.

Både en ny spilstreamingtjeneste kaldet Arcade, men særligt den nye Apple TV+, som vil sende originale tv-serier i konkurrence med netop både Netflix, HBO og Disney, kan være en gamechanger, lyder det.

Og tirsdag afslørede Tim Cook så, at prisen for den nye streamingtjeneste bliver 4,99 dollar om måneden i USA. Det er billigere end konkurrenterne og aktierne i både Netflix og Disney faldt med henholdsvis 4 og 2,5 pct.

»Introduktionen af Apple TV+ sker netop som Apple er begyndt at skifte fortællingen om sig selv fra at være et iphone-selskab til at være et service-selskab som kan generere en forudsigelig, gentagende omsætning gennem abonnementer. Selvom tirsdagens event fokuserede på nye gadgets og in opdatering af iphone, så træner det også investorer til at forstå det besnærende ved de nye abonnementsprodukter,« skriver CNBC’s analytiker.

I Danmark bliver prisen for den nye streamingtjeneste, der går i luften 1. november, 39 kr. om måneden, oplyser Apple.

Og i modsætning til konkurrenterne bliver det ikke med film og serier, der allerede er på markedet, men udelukkende med originalt indhold, forklarede Tim Cook.

Apple-chefen præsenterede efterfølgerne til Iphone XS, Iphone XS Max og Iphone XR og her var - igen som ventet - fokus på bedre kameraer og batterilevetid.

Den nye iphone 11 har et 6,1 tommers LCD-display, men nu to objektiver i stedet for et enkelt i hovedkameraet, og det kan ifølge Apple optage bedre videoer, end nogen anden smartphone.

De dyrere iPhone 11 Pro (5,8 tommer) og 11 Pro Max (6,5 tommer) har såklaldt OLED-display og tre objektiver i stedet for de nuværende to i hovedkameraet.

Derudover er de mellem fire og fem timers længere batteritid i de nye Pro-modeller..

Apple præsenterede også som ventet et nyt ur Apple Watch 5 og en ny ipad, der har en skærm på 10,2 tommer mod nuværende 9,7 tommer.

Læs også