Erhverv

Dansk tøjfamilie udbetaler stort millionudbytte til sig selv

Familien bag Wagner-tøjbutikkerne ejer ejendomme for over 1 mia. kr.

Wagner-familien har grundlagt sin formue gennem Wagner-tøjkæden, som familien siden har solgt videre til PWT Group. Arkivfoto. Foto: PWT Group

Den aalborgensiske Wagner-familie, som i den brede befolkning er kendt som familien bag Wagner-tøjbutikkerne, har efter et par stille år igen udbetalt et stort millionudbytte til sig selv.

Det viser det årsregnskab, som familiens holdingselskab, Wagner Holding Aalborg, har offentliggjort torsdag. Regnskabet dækker det skæve regnskabsår 2018/19.

Årets resultat lander på 47,1 mio. kr., og ifølge årsregnskabet udlodder familien 45 mio. kr. til sig selv i udbytte.

Dermed er årets udbytte steget kraftigt i forhold til sidste år, hvor udbyttet lå på 6 mio. kr., mens familien for to år siden blot udbetalte 4,5 mio. kr. til sig selv.

Samtidig er egenkapitalen i familiens pengetank vokset fra 164 mio. kr. til 287 mio. i år - primært på grund af opskrivninger af de indre værdier.

Wagner-familiens erhvervseventyr begyndte for mere end 50 år siden.

I midten af 1960’erne grundlagde Sven Wagner sin første tøjbutik i Aalborg, som siden har spredt sig til resten af landet. I dag drives Wagner-kæden af PWT Group, som Wagner-familien dog stadig ejer en andel af.

Sideløbende har familien opbygget en ejendomsportefølje gennem Wagner Ejendomme, der i dag tæller flere ejendomme i det centrale Aalborg til en værdi på mere end 1 mia. kr. Familien også ejer butikscentret Metropol.

I dag har Sven Wagner overladt ejerskabet af koncernen til sine tre døtre Trine Wagner, Louise Wagner og Helle Wagner. Sven Wagner sidder dog stadig som bestyrelsesformand for Wagner Holding Aalborg.

Det er blandt andet Trine Wagner, der styrer Wagner Ejendomme, hvor hun sidder som adm. direktør. Og ejendomsimperiet skal helst ikke vokse uden for Aalborg, fortalte hun for få måneder siden til Ejendomswatch.

»Aalborg er der, vi bor, der vi er, og der, vi hører til. Jeg kan godt lide, at vi er tæt på vores lejere. Her er jeg på hjemmebane. Hvis jeg skulle til at investere et andet sted, ville jeg ikke vide, hvilken ende af byen, jeg skulle starte. Det ved jeg i Aalborg,« sagde hun.

BRANCHENYT
Læs også