Erhverv

Børsnotering slår tænderne ud på amerikansk startup

Smiledirectclub er tidligere blevet kritiseret af etablerede tandlæger i USA, der har sået tvivl om selskabets metoder. Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Tandretningsselskabet Smiledirectclub fik en hård medfart på børsen i New York, da selskabets børsnotering endte i et aktiefald på 28 pct. på første handelsdag.

Det skriver finansavisen Wall Street Journal.

Smiledirectclub-aktien lukkede i 16,67 torsdag, efter at tandlægeselskabet havde rejst 1,35 mia. dollar ved børsnoteringen, hvilket resulterede i en aktiepris på 23 dollar mod et forventet niveau på 19 til 22 dollar.

Tal fra Dealogic viser ifølge Wall Street Journal, at Smiledirectclubs børsnotering er den værste af sin slags blandt amerikanske selskaber med en værdiansættelse på mere end 1 mia. dollar i år. Til sammenligning faldt Ubers aktie blot 7,6 pct. på første handelsdag.

Smiledirectclub er tidligere blevet kritiseret af etablerede tandlæger i USA, der har sået tvivl om selskabets metoder. Den amerikanske tandlægeforening har ifølge Wall Street Journal skrevet i en meddelelse, at den havde "alvorlige bekymringer" omkring Smiledirectclubs og samarbejdspartneres fremgangsmetoder.

Tandlægeforeningen siger dertil, at den har anmeldt selskabet til myndighederne i 36 delstater.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Smiledirectclub.

BRANCHENYT
Læs også