Erhverv

Verdo sætter gang i advokatundersøgelse af interne handler

Et uafhængigt advokatfirma skal undersøge, om der er hold i anklager om, at monopolkunder finansierer andre aktiviteter i Verdo.

Artiklens øverste billede
Forsyningskoncernen Verdo har været i modvind siden april, da det kom frem, at den siden 2000 har overfaktureret sine varmekunder. Foto: Stine Rasmussen

Verdo sætter nu gang i en ekstern undersøgelse, der bl.a. skal finde ud af, om den interne handel mellem de forskellige selskaber i koncernen er foregået på korrekt grundlag.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det bliver et endnu ikke udpeget advokatfirma, der med revisorbistand skal stå for undersøgelsen, som også specifikt skal klarlægge, om der er blevet brugt penge fra monopolforretninger til at dække store millionunderskud i koncernens fejlslagne investeringer i træpillefabrikker i England.

Undersøgelsen er blevet besluttet som et modtræk til det massive pres, virksomheden har været under, siden det kom frem i april, at den har overfaktureret sine varmekunder for flere hundrede millioner kroner siden 2000.

Først afgjorde Forsyningstilsynet, at Verdo skal betale 234 mio. kr. tilbage til varmekunderne for overfakturering i årene 2000-2005, og senest har tilsynet i to udkast til afgørelser lagt op til krav om yderligere tilbagebetalinger for 275 mio. kr. for årene 2006-2017.

Dertil kommer, at Randers Kommune nægter at godkende Verdos vandpriser bl.a. på baggrund af en mistanke om, at koncernen ikke har levet op til en gammel aftale om at sænke vandpriserne for et beløb, forbrugerne havde betalt for meget.

Under sagsbehandlingen har en tidligere medarbejder henvendt sig til kommunen med beskyldninger om, at Verdo kanaliserer penge og ressourcer fra sine monopolforretninger til aktiviteter, som virksomheden driver i fri konkurrence.

Verdo afviser beskyldningerne, og nu skal en advokatundersøgelse give endeligt svar på, om der er noget at komme efter.

»Forbrugernes tillid er helt afgørende for Verdo. Energikoncernen har en stor kommerciel aktivitet, men vi er i bund og grund forbrugerstyret. Vi driver selskaber, der forsyner forbrugerne med drikkevand og fjernvarme,« siger bestyrelsesformand i Verdo, Torben Høeg Bonde.

Formanden siger dog samtidig, at fokus for undersøgelsen skal være fremadrettet med henblik på at styrke interne processer og transparens.

Undersøgelsen skal helst være færdig inden årets udgang, men tidligst når Forsyningstilsynet og Randers Kommune er færdige med at behandle de resterende igangværende sager om Verdo.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.