Erhverv
BREAKING

Spies-ejer får mere tid til at undgå kollaps

Den britiske rejsekoncern Thomas Cook kæmper for at få en redningsplan på plads. Afstemning blandt kreditorer er udskudt.

Redningsplan til milliarder skal holde Thomas Cook koncernen flyvende. Foto: Clara Margais/picture-alliance/dpa/AP Images.

Den britiske rejsekoncern Thomas Cook, der bl. a. ejer Spies i Danmark, kæmper for at få accepteret en redningsplan til knap 10 mia kr. Planen er afgørende, hvis den 178 år gamle koncern skal undgå kollaps efter massive tab.

Mandag fik Thomas Cook ved en retsinstans i London forsinket en afstemning blandt kreditorerne om godkendelse af redningsplanen til den kommende uge. Dermed får selskabet mere tid til at få detaljer i redningsplanen på plads, så den kan få opbakning af de involverede parter.

Planen går ud på, at det kinesiske konglomerat Fosun, der allerede er storaktionær, tilfører 3,7 mia. kr. i ny kapital. Indskuddet betyder, at det kinesiske selskab, som bl. a. ejer hotelkoncernen Club Med, køber minimum 75 pct. af Thomas Cooks grupperejser og 25 pct. af dets flyselskab.

Også banker og obligationsejere skal bidrage med millarder i ny gæld samt konvertere gæld til aktier, så de kommer til at eje resten af koncernen.

Planen skal accpeteres af aktionærer og kreditorer, som står til tab, hvis planen lykkes. Desuden skal konkurrencemyndighederne godkende aftalen.

Thomas Cook er et af verdens ældste og største rejseselskaber. Selve rejsedelen omfatter bl.a. Spies og Ving, og derudover har Thomas Cook et nordisk, britisk og spansk flyselskab med samme navn samt et tysk flyselskab ved navn Condor.

BRANCHENYT
Læs også