Erhverv

Elon Musk har brugt privatdetektiver i retssag mod dykker

Nye oplysninger om retssagen mellem Elon Musk og den britiske dykker Vern Unsworth er kommet frem.

Elon Musk overtog ledelsen af Tesla Motors i 2008 og har lige nu en anslået formue på 20 mia. dollars. Foto: Jim WATSON / AFP

Tesla-direktøren og mangemilliardæren Elon Musk var bange for, at den britiske dykker Vern Unsworth, som har sagsøgt Musk for injurier, var »en ny Jeffrey Epstein.«

Det skriver blandt andre CNBC, efter at retsdokumenter fra slagsmålet mellem Elon Musk og Vern Unsworth er blevet offentliggjort.

Sagen mellem de to begyndte sidste sommer. Da blev 12 thailandske fodboldspillere mellem 11 og 16 år fanget i Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand, efter at en monsunregn oversvømmede grotten.

Flere frivillige dykkere, herunder Vernon Unsworth, var med til at redde drengene ud, og Elon Musk sendte ligeledes sit selskab The Boring Company til Thailand for at hjælpe med redningsaktionen.

Vernon Unsworth kritiserede efterfølgende Elon Musk og kaldte hans forsøg på at hjælpe for »et PR-stunt.« Det fik Musk til at beskylde den britiske dykker for at være pædofil.

Siden Vernon Unsworth sagsøgte Musk for injurier, har Tesla-medstifteren betalt privatdetektiver mere end 300.000 kr. for at grave informationer frem om dykkeren og hans familie.

Elon Musk har også undskyldt sig med, at udtrykket ”pedo guy”, som han brugte om Vernon Unsworth, er ganske almindeligt slang i Sydafrika, hvor Musk er vokset op.

Referencen til Jeffrey Epstein henviser til milliardæren af samme navn. Han begik tidligere på året selvmord efter at være blevet anklaget for menneskehandel og overgreb mod mindreårige piger.

Læs også