Erhverv

USA's senatorer ejer aktier i selskaber, de skal regulere

51 senatorer og deres ægtefæller ejer aktier for i alt 649 mio. kr. i selskaber, som de er valgt til at regulere, viser en undersøgelse.

Senatorer ejer blandt andet en god portion aktier i selskaber som arbejder for det amerikanske forsvar. Foto: by Jeremy Graham / AFP

Godt halvdelen af USA’s senatorer har åbenlyse økonomiske interessekonflikter, når de vedtager nye love og reguleringer.

Det viser en gennemgang af senatorernes offentliggjorte finansielle data, som The Guardian og det undersøgende medie Sludge har foretaget.

Ud af 100 senatorer har 51 senatorer og deres ægtefæller samlet set op imod 96 mio. dollars, eller 649 mio. kr. , stående i aktier. Det drejer sig fem sektorer, herunder tech-, energi- og forsvarsindustrien, og mange senatorer sidder i komiteer, som udformer ny lovgivning om netop de industrier, de ejer aktier i.

Det er ikke ulovligt, men den type investeringer sår tvivl om deres uafhængighed, fordi de har mulighed for at øge deres egen formue ved hjælp af lovgivning.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også