Erhverv

3F’ere efter voldsom sag: Der skal kun være én fagforening på en arbejdsplads

Det frie fagforeningsvalg er ikke noget, der ser ud til at slå igennem på mange arbejdspladser, hvis man skal tro en række udmeldinger fra 3F'ere på weekendens kongres i Aalborg. Her var der bred opbakning til, at der kun skal være én fagforening på en arbejdsplads.

En sag om en ingeniør, som ikke ville melde sig ind i 3F, har skabt stor debat om måden, fagbevægelsen rekrutterer på. Mange 3F'ere gav på 3F's igangværende kongres i Aalborg udtryk for, at der reelt ikke bør været et frit valg, idet alle bør være medlem af den overenskomstbærende organisation. 
Foto: Stine Bidstrup. Strejke blandt kabinepersonalet holder flere SAS-fly på jorden lørdag. I Københavns lufthavn, står passagerer i kø i timevis for at prøve at få ombooket billetter. Strejke blandt kabinepersonalet holder flere SAS-fly på jorden lørdag. I Københavns lufthavn, står passagerer i kø i timevis for at prøve at få ombooket billetter.

Sagen om det hårdhændede rekrutteringsforsøg af en nu sygemeldt ingeniør i SAS’s bagagehåndtering i Københavns Lufthavn har den seneste tid sat fokus på, hvordan især 3F rekrutterer medlemmer ude på landets arbejdspladser.

I en forholdsvis voldsom lydoptagelse kunne man høre, hvordan en fagligt aktiv 3F’er overfusede en anden ansat, som ikke ønskede at flytte fra sin nuværende fagforening, Ingeniørforeningen over i 3F, som er den overenskomstbærende fagforening på stedet. Den ansatte henviste i stedet til sin ret til selv af vælge fagforening. ..

BRANCHENYT
Læs også