Erhverv

Chefen for "verdens mest vanvittige børsnotering" kan blive kuppet

Medlemmer af bestyrelsen i Wework vil ifølge Bloomberg have afsat topchefen, Adam Neumann.

Adam Neumann, chef for WeWork, har været nødt til at udsætte en planlagt børsnotering pga. skepsis blandt potentielle investorer. Foto: Mark Lennihan/AP

Dramaet om milliardselskabet Wework, der står for kontorhoteller, fortsætter. Bestyrelsen i selskabet skal mødes i dag, mandag, og her er det ventet, at flere bestyrelsesmedlemmer vil diskutere muligheden for at fjerne Adam Neumann fra posten som adm. direktør.

Selv om bestyrelsesmedlemmerne med kuppet vil fjerne Adam Neumann som topchef, vil de ikke fjerne ham helt fra selskabet. I stedet skal han gøres til bestyrelsesformand. Alt sammen i bestræbelserne på at redde selskabets kriseramte bestræbelser på at blive børsnoteret. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Blandt dem, der gerne vil have fjernet Adam Neumann fra posten som adm. direktør, finder man Softbank, der er den største investor i Wework. Beslutningen er i sidste ende Adam Neumanns egen, da han med sin aktiepost har kontrol over selskabet, men omvendt har Wework brug for pengene fra Softbank.

Historien om det potentielle oprør i bestyrelsen kommer, efter at Wework har udskudt sin børsnotering. Wework, der har taget navneforandring til We Company i forbindelse med planerne om en børsnotering, var ellers på vej med et større roadshow for at promovere selskabet for potentielle investorer.

Nu er planerne dog sat i bero for en tid, fordi der simpelthen ikke har været tilstrækkelig med interesse blandt potentielle investorer. I forbindelse med, at Wework rejste friske penge i en investeringsrunde, fik selskabet en værdiansættelse på ikke mindre end 47 mia. dollars.

Den manglende interesse fra investorerne fik dog Wework til at skære drastisk i forventningen til værdiansættelsen i forbindelse med en børsnotering. Ifølge CNBC kunne Wework ikke engang gå på børsen til en markedsværdi på 25 mia. dollars.

Wework offentliggjorde i begyndelsen af august sit børsprospekt, og den første sætning i prospektet lød: »Vi dedikerer dette til energien i ’vi’. Større end nogen af os, men inden i os alle. Vi er et fællesskab-firma, der har forpligtet sig til maksimal, global effekt. Vores mission er at løfte verdens bevidsthed.«

Prospektet medførte flere negative end positive reaktioner.

»Jeg laver ikke sjov. Det her er det mest vanvittige, jeg nogensinde har læst,« lød for eksempel første reaktion på Twitter fra Shira Ovide, tech-kommentator på Bloomberg, efter at hun havde læst ét afsnit i prospektet.

Konceptet hos Wework er at udleje kontorplads med en række ekstra ydelser på fleksible vilkår. Især iværksættere benyttede i begyndelsen denne model, men i dag er en stor del af kunderne større virksomheder. Wework har mere end 500 kontorhoteller i 111 byer i 29 lande.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også