Erhverv
BREAKING

Thomas Cook-chefers lønfest skal nu undersøges

Topledelsen i rejseselskabet Thomas Cook, der mandag gik konkurs, har de seneste fem år fået udbetalt store millionbeløb i løn og bonus til sig selv. Nu kræver britisk minister sagen undersøgt.

Foto: AP Photo/Alastair Grant.

Løn og bonusser til topledelsen i det krakkede britiske rejseselskab Thomas Cook Group skal nu undersøges nærmere, efter det er kommet frem, at ledelsen de seneste år har fået udbetalt klækkelige lønpakker, mens selskabet styrede mod en konkurs.

Det skriver BBC.

Ifølge det britiske medie har topledelsen i Thomas Cook siden 2014 modtaget løn og bonusser for omkring 20 mio. pund, hvilket svarer til knap 170 mio. kr.

Alene Peter Frankhauser, topchef i Thomas Cook, modtog i årene 2015-2018 en samlet lønpakke på 8,4 mio. pund, ifølge BBC. Det svarer til ca. 71 mio. kr.

Oplysningerne har nu fået den britiske erhvervsminister, den konservative Andrea Leadsom, til at forlange, at topledelsen i Thomas Cook skal kigges efter i sømmene.

Konkret vil udbetalingerne til topledelsen blive efterforsket af den britiske myndighed Insolvency Service.

Løn- og bonuspakkerne til cheflaget er dog allerede blevet mødt med hård kritik fra højeste sted.

»Jeg sætter spørgsmålstegn ved, om det kan være rigtigt, at topchefer bør betale dem selv store pengesummer, når forretningen går i vasken på den måde,« lød det mandag fra den britiske premierminister Boris Johnson, ifølge den britiske avis Evening Standard.

Thomas Cook, der indtil konkursen var indehaver af titlen som verdens ældste rejseselskab, udsendte natten til mandag en meddelelse om, at selskabet var gået i betalingsstandsning med »omgående virkning« på grund af en gæld på 1,7 milliarder pund (14,4 milliarder kroner).

Konkursen har efterladt omkring 600.000 rejsende strandet på destinationer i udlandet – herunder 150.000 briter. Men sagen har også påvirket danske turister.

Thomas Cook Group ejer bl.a. danske Spies, hvilket i første omgang betød, at salget af Spies rejser stoppede. Mandag aften kunne selskabet dog meddele, at Spies ville genoptage sine rejser tirsdag morgen.

BRANCHENYT
Læs også