Erhverv

Kendt iværksætter i hidtil største milliontab

Morten Strunge har fem år i træk haft pæne millionoverskud. Men det seneste år har været det hidtil dårligste for ham på bundlinjen.

Morten Strunge er 33 år, men er allerede et særdeles kendt navn i dansk erhvervsliv.

Den kendte iværksætter Morten Strunge har i en årrække haft særdeles meget medvind.

Han har stiftet og solgt selskaberne Onfone, Mofibo og Plenti. Der har på fem år været et samlet overskud efter skat på mere end 90 mio. kr. i hans holdingselskab.

Men nu er netop det holdingselskab ramt af det dårligste resultat siden stiftelsen i 2011 og det første underskud siden 2012/2013.

Strunges holdingselskab Investru ApS kom ud af 2018/2019 med et tab på 11,2 mio. kr., der »isoleret set« bliver betegnet som ikke tilfredsstillende.

»Årets negative resultat skyldes kursudviklingen på aktier, der løbende opgøres til dagsværdi,« står der i det nye regnskab.

Den 33-årige Morten Strunge forventer dog, at førnævnte aktier kan sælges til en højere pris end dagsværdien, fremgår det af regnskabet.

Finans arbejder på en uddybende kommentar fra Morten Strunge til hvilke specifikke aktier, der er tale om.

Det er dog ingen hemmelighed, at Morten Strunge har investeret massivt i podcastsatsningen Podimo, som han ejer 53 pct. af, og som han desuden er adm. direktør for.

Podimo gik i luften tidligere på måneden med ambitionen om at opdyrke markedet for brugerbetaling for podcasts. Blandt trækplastrene er Casper Christensen, Jonathan Spang og Hella Joof.

Udover Podimo har Morten Strunge også større ejerandele i Matas-rivalen Goodiebox og vinfirmaet Winefamly. Dertil kommer investeringer i en række andre virksomheder.

Morten Strunge forventer et positivt resultat i regnskabsåret 2019/2020.

BRANCHENYT
Læs også