Erhverv

Nyhed: Mød manden, der ligner Lundbecks nummer to. Nyhed: Velhaverforvalter køber op i »tophysterisk marked«. Nyhed: Dansk sværvægter vil lave en "Ørsted". Analyse: Sådan overlever du bedst det næste økonomiske chok.

»Det mest slagkraftige hold i nyere tid«

Den næste verdensmester i cykling kan meget vel komme fra Danmark – men én ting mangler, ifølge en ekspert.

Michael Valgren (i midten) og Jakob Fuglsang (th.) er blandt kandidaterne til at vinde VM, ifølge en ekspert. Her ses de under træningen til VM 2019. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan

Der er ikke mange undskyldninger tilbage.

Terrænet, holdet, ja, sågar vejret ser ud til at være på plads, så der for første gang kan komme en dansk verdensmester i landevejscykling for mænd.

Eller som Thomas Bay, cykelkommentator for Eurosport, formulerer det:

»Det er et godt danskerterræn, og nu tyder det også på, at det bliver danskervejr,« siger han med et grin om udsigten til en kølig dag med regn på den 285 kilometer lange rute med afslutning i Yorkshire.

Vi kommer med et meget bredt hold.

Thomas Bay, cykelkommentator for Eurosport

De seneste udgaver af VM er blevet afviklet uden de store højdemeter undtagen i fjor, hvor rytterne blev sendt ud på en bjergrig rute.

Den kuperede rute i England »minder lidt om Amstel Gold Race, og der har vi jo set, at danskerne er meget godt med,« siger Thomas Bay med henvisning til Michael Valgrens sejr i 2018 og Jakob Fuglsangs tredjeplads i år.

Hvis løbet går amok ...

Netop de to profiler er også de bedste bud på en dansk verdensmester, ifølge den tidligere cykelrytter:

»Jakob Fuglsang er blandt de stærkeste i feltet, og han kan sagtens ende i top 15, hvis løbet bliver hårdt, og han ikke skal ofre sig for Michael Valgren. Omvendt har Michael Valgren en større chance, hvis han kommer ind til målstregen med andre ryttere, og han er god til at finde det rette moment til at køre solo,« siger Thomas Bay.

Særligt Kasper Asgreen og Mads Pedersen giver samtidig mulighed for at lancere tidlige taktiske udspil, mener Thomas Bay, mens landsholdet også råder over Magnus Cort, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen og Casper Pedersen.

»Vi kommer med et meget bredt hold, der både kan være med i finalen, eller hvis løbet går amok fra begyndelsen og et afgørende udbrud slipper afsted,« siger han.

Én ting mangler Danmark dog i et felt, der også tæller stjerner som Mathieu van der Poel fra Holland, franske Julian Alaphilippe, belgierne Greg van Avermaet, Remco Evenepoel og Philippe Gilbert samt den tredobbelte verdensmester Peter Sagan.

»Det er Danmarks mest slagkraftige VM-hold i nyere tid, men vi har ikke den helt store favorit. Omvendt er det en fordel, at vi har flere outsidere, og så er det jo et cykelløb, hvor alt kan ske,« siger Thomas Bay.

Læs også
Top job