Erhverv

Ejendomsmatador køber sig ind i Aarhus-vartegn

Den aarhusianske ejendomsinvestor har købt en del af Dokk1 på havnen i Aarhus.

Den øverste etage i Dokk1 er blevet solgt. Foto: Schmidt Hammer Lassen

Den øverste etage af bygningen Dokk1 på havnen i Aarhus har fået ny ejer. Det er den lokale ejendomsinvestor Hans Lorenzen, der via selskabet HL Ejendomme, har købt sig ind i det aarhusianske vartegn. Det oplyser erhvervsmægleren Nordicals, der har stået for salget, i en pressemeddelelse.

Den øverste etage, der består af 8.363 kvm, blev sat til salg for en minimumspris på 259 mio. kr. af Aarhus Kommune inden sommerferien. Den endelige pris er ikke oplyst i pressemeddelelsen.

»Prisen var høj, men der er jo også tale om en helt særlig ejendom med en fantastisk beliggenhed, der ikke fås bedre. Om det er en god investering, det skal vise sig om 10 år, lige nu glæder jeg mig blot over, at handlen er gået igennem,« udtaler Hans Lorenzen i pressemeddelelsen.

Etagen, der i dag er udlejet, er blevet solgt som én ejerlejlighed. Lejerne er advokatfirmaet DLA Piper, organisationen Erhverv Aarhus og teknologivirksomheden Trifork, og Hans Lorenzen vil fortsat udleje etagen til erhvervsmål.

Aarhus Kommune ejer fortsat størstedelen af Dokk1, der bl.a. huser bibliotek, stadsarkiv og borgerservice.

Hans Lorenzen lagde grunden til sin formue, da han som 20-årig startede sin egen murerforretning. I en periode på fire år boede han i en campingvogn og arbejdede døgnet rundt.

På denne måde tjente han penge til at bygge et hus, som han lejede ud. Derefter fulgte flere huse, lagerhaller, svinestalde og meget mere. I et interview i 2014 gav han opskriften på, hvordan man tjener penge. Og den er meget enkel.

»Jo længere du arbejder om aftenen, jo færre penge bruger du. Det er let nok, men også surt til tider at stå kl. 23 om aftenen og blande beton.«

I 2014 fik Hans Lorenzen realiseret sin mangeårige drøm om at bygge det store højhus med Comwell-hotellet i Værkmestergade, der har fået navnet City Tower. De to øverste etager i det 92 meter høje tårn indrettede han til sin egen penthouselejlighed.

BRANCHENYT
Læs også