Erhverv

Antihverdag: Da vi slog os løs til grisefester, gik på dunkle barer og blev solskoldet på stranden

Det danske chartereventyr begyndte for 70 år siden, da præsten i Tjæreborg, Eilif Krogager, fik udlængsel. Han fik siden hård konkurrence af den excentriske Simon Spies, hvis livsværk efter Thomas Cook-konkursen kom under pres, men blev solgt til norsk milliardær.

Danske turister på Mallorca i 1957. Danske turister på Mallorca i 1957. Jørdis Odder havde tre jobs for at kunne få råd til den årlige drømmeferie til Mallorca. Her er hun af sted med datteren Winnie i midten af 1960'erne. Foto: Winnie Odder Danske turister på Mallorca i 1957. Danske turister på Mallorca i 1957. Danske turister på Mallorca i 1957. Foto: Johnny Bonne Danske turister på Mallorca i 1957. Simon Spies med sin nye bil - en Mercedes Benz 600 - foran sit rejsebureau på Gammel Kongevej i 1964. Pressefotograferne på sundtur med Simon Spies som "yndlingsoffer" og Tage Christensen som ærespræsident Simon Spies, portræt.

Som hun kom stavrende dér i sin storblomstrede kjole, bredskyggede hat og højhælede sandaler, mindede hun om Yvonne, da denne i 1975 slog sig løs på Mallorca i filmen ”Olsen Banden på Sporet”.

Det midaldrende par satte sig ved et bord midt i den fyldte restaurant omgivet af par og børnefamilier, der solrøde og brune indtog deres aftensmad...

BRANCHENYT
Læs også