Erhverv

Stort landbrug gik konkurs - nu er det solgt med tab

Viderupgaard, der var ejet af Venstre-politiker Tina French Nielsen og hendes familie, gik ned med en gæld på 100 mio. kr.

Konkursboet efter Viderupgaard er blevet solgt. Dette billede er ikke fra Viderupgaard. Foto: Lasse Kofod

Det store nordjyske landbrug Viderupgaard, der har Aalborg-skolerådmand Tina French Nielsen (V) som medejer, er blevet solgt - med et betydeligt tab til pengeinstitutterne.

Det skriver Nordjyske.

Viderupgaard, der ligger ved Nibe i Nordjylland, blev i januar begæret konkurs, men nu er dets ejendomme, kvægbesætning, maskiner og beholdninger afhændet. Det bekræfter advokat og kurator Rune Hyllested.

Ejendommen var oprindeligt sat til salg for 69 mio. kr. Men ifølge Nordjyske er den blevet solgt til en pris, der ikke engang dækker det beløb, som Nykredit og Jyske Bank havde pant for. Kurator vil ifølge Nordjyske ikke oplyse en eksakt salgspris.

Viderupgaard var ejet af Venstre-politikeren Tina French Nielsen og hendes familie. Få måneder før konkursbegæringen havde familien fremlagt et årsregnskab med fremgang og millionoverskud.

Men af regnskabet fremgik det også, at der var tvivl om Viderupgaaards fortsatte drift. Landbruget havde i hele regnskabsåret kørt uden aftale med en bank om finansiering af den løbende drift, og egenkapitalen var negativ.

Samtidig havde Viderupgaard en gæld på 100 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også