Erhverv

Presset Silvan skifter igen ud på chefgangen

Silvan-kæden opgiver at køre med en duo på topchef-posten. Det sker kort tid, efter at modellen ellers blev lanceret af den tyske ejer.

Byggemarkedskæden gennemfører igen udskiftninger på chefgangen. Foto: Brian Karmark

Byggemarkedskæden Silvan har igen gang i svingdøren blandt cheferne. En af to hidtidige topchefer er pludseligt stoppet.

Morten Juel, der i maj blev rykket op i direktionen, fratrådte faktisk i Silvan allerede 11. juli - 60 dage efter tiltrædelsen. Det skriver Børsen tirsdag aften.

I maj meddelte selskabet, der kører med millionunderskud, ellers, at den daværende adm. direktør, Jesper Lien, blev udskiftet af hele to nye topchefer. Nemlig selskabets kommercielle direktør, Morten Juel, og tyske Jan Becker. Han er partner i den tyske kapitalfond Aurelius, der overtog Silvan i 2017.

De to skulle fremover lede kæden i en såkaldt delt direktørstilling, oplyste Silvan i foråret i en pressemeddelelse.

Jan Becker udtaler nu til Børsen om den nye udskiftning og Morten Juels afgang, at det ikke ville være forsvarligt at fortsætte med en to-mands-delt topledelse, »når man ikke er enige om præmissen for samarbejdet«.

Silvan har gennem længere tid været i store økonomiske problemer. Kædens 2018-regnskab viste et underskud på 45 mio. kr., og kæden meddelte i maj, at den forventer i år et mindre tocifret millionunderskud.

Af erhvervsregistret, cvr.dk, fremgår det i øvrigt også, at direktionen i Silvan aktuelt udgøres af Jan Becker sammen med Michael Østerlund Madsen, der tiltrådte i juli 2019 som CFO. Den tidligere økonomidirektør i Silvan, Jesper Blauenfeldt, sagde tidligere på året op efter bare blot syv måneders ansættelse.

Den tidligere Coop-chef Jesper Lien, der overtog posten som adm. direktør for Silvan i november 2017, skulle ifølge meldingen fra selskabet i maj efter chefskiftet fortsætte i både Silvans bestyrelse samt som partner i Aurelius.

Han er han dog ude af begge poster allerede nu. Det bekræfter han i en mail til Børsen, hvor Jesper Lien fastslår, at han allerede tilbage i marts 2019 sagde op - og at den opsigelsesperiode udløb ved udgangen af september. Derudover vil han ikke kommentere det yderligere.

BRANCHENYT
Læs også