Erhverv

Dansk fotomodel og tøjpar er blandt de vigtigste i den globale modebranche

En opdateret liste over de mest indflydelsesrige inden for mode rummer tre nye danske navne. De vurderes til på hver deres måde at præge udviklingen lige nu.

Den danske fotomodel Mona Tougaard går shows for internationale modehuse - den seneste tid bl.a. for Paco Rabanne ved præsentation af det modehus kommende kollektion. Foto: PR-foto, Paco Rabanne.

En ung fotomodel samt ægteparret bag en dansk tøjvirksomhed er kommet ind på listen over de 500 mest betydningsfulde, som former den globale modebranche.

Bag listen står det internationale medie Business of Fashion, der hvert år baseret på indstillinger fra de nuværende deltagere på liste, samt data og research udpeger, hver der skal med.

På listen, der har titlen BoF 500, er der i år tilføjet 100 nye navne. Tre af dem er danske - to af dem deler dog en placering på listen.

Blandt de nye er fotomodellen Mona Tougaard fra Aarhus, der i 2017 vandt konnkurrencen Elite Model Look i Danmark. Hun har siden gået bl.a. shows for en stribe store modehuse. Blandt dem er Prada og Chanel og de seneste uger har Mona Tougaard været på catwalken for bl.a. Valentino og Paco Rabanna til præsentation af nye kollektioner.

I modebranchen og hos Business of Fashion lyder vurderingen, at Mona Tougaard kan have en stor karriere foran sig i den internationale modebranche.

Nye på listen er desuden parret Ditte og Nicolaj Reffstrup, som står bag det danske modehus Ganni. De solgte godt nok aktiemajoriteten af virksomheden i 2017 til en kapitalfond, men er fortsat aktive i selskabet, der nu har italienske Andrea Baldo som ny adm. direktør.

I begrundelsen for optagelsen på listen fremhæves af BoF500 bl.a. Ganni-parrets indsats med at skabe en ny stil og fokus på virksomhedens indsats inden for bæredygtighed.

Siden den globale mode-topliste blev introduceret i 2013 er tre andre danskere også blevet optaget. Nemlig fotomodellen Freja Beha Erichsen, Kasper Rørsted som er koncernchef for Adidas samt Eva Kruse, som er adm. direktør for Global Fashion Agenda.

BRANCHENYT
Læs også