Erhverv

Halvdelen af den plast, der indsamles, ender i bedste fald på forbrændingen

Førende affaldseksperter er uenige om, hvorvidt det er fornuftigt at lade forbrugerne sortere plastaffald derhjemme. Men de er enige om, at halvdelen næppe vil kunne genanvendes.

Der sorteres masser af plastaffald i Danmark som her på Northside Festival i Aarhus. Problemet er blot, at en stor del af affaldet ikke bliver genanvendt, men derimod ender med at blive brændt. Arkivfoto: Laura Krogh Store mængder plastaffald fra Europa er endt i Asien som her i Kuala Langat i Malaysia. Og selv om strømmen af affald er blevet mindre, er der stadig store mængder europæisk affald – også fra Danmark – der ender i Asien. Foto: Lai Seng Sin/Ritzau Scanpix (ARKIV)Plastic waste is piled outside an illegal recycling factory in Jenjarom, Kuala Langat, Malaysia October 14, 2018.Borgerne sorterer plast til genanvendelse. Men en del af sejles til Sydøstasien for at blive brændt af. Problemet er kommunernes monopol, mener Plastindustrien. Det skriver Ritzau, mandag den 30. september 2019.. (Foto: Lai Seng Sin/Ritzau Scanpix)

Både Miljøstyrelsen og EU presser på for at få borgerne til at sortere og indsamle mere plastaffald. Det lykkes i dag at få indsamlet omkring 36 pct. af alt plastemballagen hos de danske forbrugere, skønner Miljøstyrelsen.

Der er bare et problem:..

BRANCHENYT
Læs også