Erhverv

Smedegaard sætter sig på endnu en formandspost

Den tidligere Mærsk-topchef Nils Smedegaard træder nu ind i luftfartsindustrien som formand for Worldwide Flight Services.

Nils Smedegaard sætter sig på endnu en formandspost. Foto: Mik Eskestad

Nils Smedegaard Andersen føjer endnu en formandspost til cv’et.

Den tidligere Mærsk-topchef sætter sig for bordenden i fragtselskabet Worldwide Flight Services (WFS), bekræfter han over for Børsen.

»Jeg har takket ja, fordi det er en spændende opgave. De er ejet af en amerikansk kapitalfond, og jeg bruger en del af mit arbejdsliv på rådgivning inden for dette område. Det er for at have en blanding af private equity-opgaver og store børsnoterede selskaber,« siger han til avisen.

WFS servicerer fly og passagerer, når de er på landjorden inden takeoff. Koncernen arbejder med flere end 270 flyselskaber og lufthavne og omsætter årligt for knap 9 mia. kr.

Nils Smedegaard, der tidligere har været topchef i både Carlsberg og Mærsk, sidder i forvejen med en række bestyrelsesposter. Blandt andet har han en plads ved bordet ved fødevarekæmpen Unilever og oliegiganten BP, mens han er formand for Faerch Group, Salling Group og WWF Verdensnaturfonden.

Da han for tre år siden blev fyret som topchef for Mærsk, sporede han sin karriere ind på bestyrelsesarbejde og rådgivning af kapitalfonde.

Læs også