Thomas Cook-ledelse skal stå skoleret foran britiske politikere
Den tidligere topledelse i Thomas Cook skal udspørges af en komite om de lukrative lønpakker, som ledelsen fik udbetalt i årene op til konkursen.
Flere fremtrædende medlemmer af topledelsen i det krakkede rejseselskab Thomas Cook skal i næste uge forklare sig foran en komite bestående af britiske parlamentsmedlemmer.
I alt fem tidligere chefer, herunder topchefen Peter Frankhauser, skal stå skoleret foran en komite af politikere, der er udpeget af det britiske erhvervsministerium.
Det skriver det britiske medie The Guardian.
Her skal topledelsen bl.a. udspørges om de lukrative lønpakker, som ledelsen i årene op til konkursen udbetalte til sig selv.
Flere britiske medier har tidligere fortalt, hvordan topledelsen i Thomas Cook siden 2014 har modtaget løn og bonusser for omkring 20 mio. pund, hvilket svarer til knap 170 mio. kr.
Alene Peter Frankhauser modtog i årene 2015-2018 en samlet lønpakke på 8,4 mio. pund. Det svarer til ca. 71 mio. kr.
Men det er ikke kun den nuværende ledelse, der skal udspørges. Også Peter Frankhausers forgængere, Harriet Green og Manny Fontenla-Novo, skal en tur forbi komiteen.
Sammen med Peter Frankhauser stod de sammenlagt i spidsen for Thomas Cook gennem 12 år, og ifølge The Guardian modtog de samlet 35 mio. pund i løn og bonus i perioden.
Også Ernst & Young, der var Thomas Cooks revisionsselskab, skal udspørges af de britiske parlamentsmedlemmer.
Thomas Cook gik konkurs om morgenen den 23. september på grund af en gæld på 1,7 milliarder pund (14,4 milliarder kroner).
Konkursen efterlod omkring 600.000 rejsende strandet på destinationer i udlandet – herunder 150.000 britiske turister.
Prisen for at få de britiske turister hjem har foreløbig kostet den britiske stat mere end 100 mio. pund.