Erhverv

Dansk modefirma går fra milliardoverskud til millionunderskud

Danske IC Group har haft et hårdt år, viser modekoncernens seneste regnskab.

By Malene Birger er et af de to tilbageværende modemærker i IC Group. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard

Et flot overskud på 1,6 mia. kr. var, hvad den danske modekoncern IC Group bød på sidste år. Men i år ser regnskabet helt anderledes ud –det viser nemlig et underskud på 165 mio. kr.

Koncernen, der bl.a. står bag mærkerne By Marlene Birger og Tiger of Sweden, har haft et hårdt regnskabsår, der har budt på en stor omstrukturering med bl.a. afnotering fra fondsbørsen og flere nedjusteringer.

Tidligere på året trak bestyrelsesformand Peter Thorsen sig fra IC Group efter flere frasalg.

»Jeg tiltrådte som formand for IC Groups bestyrelse i 2017 for at stå i spidsen for en ny strategi. I perioden er koncernens operationelle platform blevet decentraliseret med henblik på at etablere de resterende mærker som selvstændige virksomheder, mens koncernhovedkontorsfunktionerne er gradvis reduceret. Der er endvidere gennemført en række frasalg, så IC Group i dag kun ejer Tiger of Sweden og By Malene Birger. Friheden Invest A/S ejer i dag ca. 77 pct. af aktierne i IC Group og har et købstilbud i markedet med mulighed for at øge ejerandelen yderligere,« sagde Peter Thorsen dengang i forbindelse med sin fratrædelse.

Den danske modevirksomhed blev etableret i april 2001 ved en fusion af InWear Group og Carli Gry International.

I regnskabsåret 2018/2019 havde IC Group en omsætning på ca. 1 mia., hvilket er et mindre fald fra tidligere regnskabsår.

BRANCHENYT
Læs også