Erhverv

Globale klimatanker smitter af på hele Danmark

Under C40 World Mayors Summit-topmødet var verdens øjne rettet mod København. Et udvidet samarbejde mellem C40-netværket og Realdania betyder imidlertid, at de globale retningslinjer for bæredygtig byudvikling vil få betydning for en lang række danske byer.

Under C40-topmødet var gulvet i forhallen på Københavns Rådhus dækket af et print med byens topologi, som københavnerne ivrigt nærstuderede. Det var et indslag i den ”Live Like Tomorrow”-festival, der blev afviklet parallelt med topmødet, hvor der var fokus både på byudvikling og klima. Foto: Henrik Malmgreen

C40 World Mayors Summit i København er overstået. En uge med internationalt besøg af format er slut – og hvad så? Glider fokus på bæredygtig byudvikling så stille og roligt i baggrunden igen? Nej, det er der ikke meget, som tyder på. Tværtimod.

En af topmødets konklusioner var, at selv om det måske kan virke som om, der på trods af gode intentioner fra hovedparten af verdens statsledere ikke helt er tale om fælles fodslag på klimafronten, er der grøde i tusindvis af byer verden over. Eller som borgmester Eric Garcetti fra Los Angeles under en pressekonference på Københavns Rådhus med slet skjult reference til præsident Donald Trumps forkærlighed for fossile brændstoffer udtrykte det: »Even when The White House is out, we are in.«..

BRANCHENYT
Læs også