Erhverv

H+H: Brexit-aftale tidoblede handel med aktien

Handelsdata fra de sidste 20 børsdage viser, at selskabets aktie torsdag blev handlet mere end ti gange hurtigere end sædvanligt.  Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

H+H Internationals aktier fik ben at gå på torsdag, efter at meldinger om en brexit-aftale ramte markedet og resulterede i en tidobling af handlen med selskabets aktie.

Det skriver dagbladet Børsen.

Handelsdata fra de sidste 20 børsdage viser, at selskabets aktie torsdag blev handlet mere end ti gange hurtigere end sædvanligt.

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, forklarede torsdag til Børsen, at "aktier som DFDS og H+H bør stige" som reaktion på brexit-aftalen.

Og det gjorde de. H+H-aktien steg med 8,2 pct. umiddelbart efter nyheden, mens DFDS steg med 7,2 pct.

Selv om begge selskabers forretninger er eksponeret mod Storbritannien, mener Christian Klarskov, der er investor i byggevirksomheden, at markedet har misforstået H+H's afhængighed af brexit.

- Markedet har misforstået H+H's afhængighed af brexit - både positivt og negativt. De har købt meget op i Polen og Tyskland, så nu er det kun cirka en tredjedel af omsætningen, som ligger i England. Selvfølgelig er det også en stor del, men det er ikke to tredjedele, som det var for bare få år siden, siger han til Børsen.

End ikke et hårdt brexit er så skidt, at det ikke er godt for noget, fortsætter Christian Klarskov. Han forklarer, at H+H i tilfældet af et "no deal-brexit" kan drage fordel af et svækket pund, hvis ingen aftale nås, da selskabet har egne fabrikker i Storbritannien.

BRANCHENYT
Læs også