Erhverv

Banknordik opjusterer efter tredje kvartal med 10-20 mio kr.

Banknordik har fredag opjusteret forventningerne til hele regnskabsåret, samtidig med at koncernen har fremlagt foreløbige resultater for tredje kvartal, som viser en tilbagegang i forhold til for et år siden.

Banken spår nu et nettoresultat i intervallet 170-210 mio. kr. mod førhen 150-200 mio. kr.

- Opjusteringen relaterer sig til højere gebyr- og forsikringsindtægter samt tilbageførsler af nedskrivninger, oplyses det.

Den løftede prognose kommer, på trods af at Banknordik i tredje kvartal ikke helt kunne ramme niveauet fra sidste år.

Derfor landede resultatet før skat på 50 mio. kr. i tredje kvartal mod 78 mio. kr. i samme periode af 2018, mens det i andet kvartal i år var på 86 mio. kr.

Helt nede på bundlinjen blev det til et resultat efter skat i perioden på 40 mio. kr. mod 60 mio. kr. i tredje kvartal sidste år og mod 66 mio. kr. i perioden lige forinden.

Nettorenteindtægterne udviklede sig stabilt i den tre måneders periode fra juli til september til et plus på 90 mio. kr. mod 94 mio. kr. for et år siden, mens gebyrindtægterne steg til 47 mio. kr. fra 43 mio. kr. Indtægterne fra forsikringsaktiviteterne var på 15 mio. kr. mod 13 mio. kr., mens de øvrige indtægter var på 13 mio. kr. i forhold til 10 mio. kr.

Samlet blev det til driftsindtægter på 165 mio. kr. mod 160 mio. kr. et år tidligere, mens omkostningerne samtidig steg med 5 mio. kr. til 116 mio. kr.

Nedskrivningerne på udlån gav et mindre boost på 9 mio. kr. i form af tilbageførsler mod 39 mio. kr. i tredje kvartal 2018 og mod 53 mio. kr. i andet kvartal. Omvendt kostede kursreguleringerne 8 mio. kr. i tredje kvartal, og det skal sammenlignes med en minus i andet kvartal på 10 mio. kr. og 3 mio. kr. et år før.

BRANCHENYT
Læs også