Erhverv

Fitness World-ejers norske kosmetikgigant må dreje nøglen om

Flere hundrede norske kosmetikbutikker, der er ejet af FSN Capital, er gået konkurs. Det er endnu uvist, hvad der skal ske med butikkerne og de mere end 1.000 ansatte.

Arkivfoto: Helle Arensbak/Polfoto

Flere hundrede kosmetikbutikker i Norge er truet af lukning, efter at butikkernes moderselskab, Cosmetic Croup, mandag har indleveret konkursbegæring.

Det oplyser Cosmetic Group i en meddelelse.

Konkret drejer det sig om samlet 230 kosmetik-butikker fra kæderne Vita og Loco.

Cosmetic Group er ejet af den nordiske kapitalfond FSN Capital, der ejer Fitness World og som tidligere har været involveret i bl.a. Lagkagehuset, Huscompagniet og Netcompany.

Ifølge det norske erhvervsmedie Dagens Næringsliv vil butikkerne være åbne mandag, men derefter er det op til konkursboets kurator at finde ud af, hvad der fremadrettet skal ske med butikkerne.

Ifølge Cosmetic Groups adm. direktør Kristina Johansson er kosmetikkæderne presset af nethandel og konkurrence fra andre kæder.

»Hele organisationen har arbejdet hårdt for at ændre udviklingen, men nu må vi desværre konstatere, at vi ikke nåede det i tide. Store omstillingsprocesser er kapital- og tidskrævende. Når markedskræfterne tilmed arbejder imod os, bliver det vanskeligt,« siger hun.

Vita har 203 butikker fordelt over hele Norge med i alt 1.000 ansatte, mens 23 Loco-butikker bliver ramt. Desuden er det også usikkert, hvad der skal ske med Cosmetic Groups 300 ansatte ved hovedkvarteret i Oslo.

FSN Capital ejer 55 pct. af Cosmetic Group, mens Norgesgruppen ejer 40 pct. Cosmetic Group havde sidste år en omsætning på 1,35 mia. norske kroner.

Kapitalfonden, der har kontorer i både København, Oslo og Stockholm, var fra 2008 til 2017 involveret i Lagkagehuset, fra 2011 til 2015 i Huscompagniet og fra 2016 til 2019 i Netcompany.

BRANCHENYT
Læs også