Erhverv

Danskere vil revolutionere tyggegummi - nu indtager de Tyskland

Den danske iværksættervirksomhed True Gum fordobler produktionen efter netop at have landet en aftale om at sælge sit plastikfri naturtyggegummi i mere end 2000 tyske butikker.

True Gum har netop vundet prisen som et særligt innovativt produkt ved den internationale fødevaremesse i København. Foto: PR

Danske True Gum har efter kun to år på markedet nu landet en aftale med Tysklands største detailkæde, Drogerie Markt.

Det skriver iværksættervirksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye aftale med Drogerie Markt betyder bl.a., at True Gum nu fordobler sin produktion, og holdet bag er mere end tilfredse.

»Det overgår klart vores forventninger, at vi på bare to år er nået til, hvor vi står i dag. Vi gør alt, hvad vi kan for at sætte klimavenlighed på dagsordenen, når det gælder tyggegummi, og på bagkant af den mission kan vi mærke en tydelig efterspørgsel fra udlandet,« siger Peter Juul Regnersgaard, der er marketingdirektør og medstifter af True Gum.

Den unge virksomhed producerer bæredygtigt og vegansk tyggegummi, der er lavet af naturgummi og derfor fri for den plastik, der er i konventionel tyggegummi.

True Gums produkter bliver i dag solgt i mere end 1500 butikker i hele landet, og måtte for få måneder siden rykke i større lokaler for at efterkomme efterspørgslen.

Og selvom aftalen med den tyske kæde er stor, er True Gum imidlertid ikke helt fremmed for det udenlandske marked. Virksomheden har nemlig i forvejen aftaler med butikker i hele Skandinavien, Finland og Holland.

»Det er mindre end to år siden, vi gik i gang og kom på markedet herhjemme, så det her er kæmpestort for os. Det er en europæisk blåstempling af vores koncept og vores produkt, og det viser også, at selv mindre danske fødevarevirksomheder har en eksistensberettigelse på de store europæiske markeder, hvis produktet og ambitionerne er der,« siger Peter Juul Regnersgaard.

Drogerie Markt bliver den første store detailkæde i Tyskland, der sælger True Gums naturlige alternativ til tygegummi.

Kæden har mere end 2000 butikker i Tyskland alene og ca. 3500 butikker i alt. Drogerie Markt havde en omsætning på 79,9 mia. kr i seneste regnskabsår.

BRANCHENYT
Læs også