Fodboldchef lettet over Amagerbanken-forlig
Silkeborg IF's direktør og største aktionær vil ikke afsløre sin andel af det 255,5 mio. kr. store erstatningsforlig, der netop er indgået med Amagerbankens tidligere ledelse.
Mandag aften kom det frem, at otte dømte tidligere ledelsesmedlemmer fra den krakkede Amagerbanken har indgået forlig med Finansiel Stabilitet om at betale 255,5 mio. kr. i erstatning.
Blandt de otte dømte er det tidligere bestyrelsesmedlem Kent Madsen, bedre kendt som direktør og største aktionær i fodboldklubben Silkeborg IF.
Han vil ikke løfte sløret for, hvor stor en andel af de 255,5 mio. kr., han skal betale. Kent Madsen havde efter 2018-regnskabet en egenkapital på 48,5 mio. kr. i sit holdingselskab.
»Jeg har ingen kommentarer til forliget, udover at jeg er tilfreds med og lettet over, at sagen nu har fundet sin afslutning,« skriver Kent Madsen i en besked.
Amagerbankens tidligere bestyrelsesformand, N.E. Nielsen, forklarede mandag aften, at en del af de 255,5 mio. kr. betales af hans eget forsikringsselskab. Han ønskede dog ikke at oplyse, hvor meget eller hvordan de 255,5 mio. kr. i det hele taget fordeles mellem de dømte.
Tidligere har det været fremme, at N.E. Nielsens forsikring hos giganten AIG dækkede et beløb på op til 100 mio. kr.
Hvis forsikringssummen dækker op til 100 mio. kr., efterlader det en gennemsnitlig regning på 19,4 mio. kr. til de otte dømte, altså herunder Kent Madsen og N.E. Nielsen.
I juni afgjorde Østre Landsret, at den tidligere topchef og syv bestyrelsesmedlemmer fra Amagerbanken skulle betale 225 mio. kr. i erstatning til staten.
De dømte søgte efterfølgende Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, og i forlængelse heraf har Finansiel Stabilitet ligeledes sendt ansøgning til Procesbevillingsnævnet.
Nu har Finansiel Stabilitet altså indgået en aftale med de dømte om afslutning af sagen.
»De dømte forestår selv den indbyrdes fordeling af betaling af beløbet. Som led i aftalen har begge parter trukket ansøgningerne til Procesbevillingsnævnet tilbage. Østre Landsrets dom er herefter endelig,« skrev Finansiel Stabilitet i pressemeddelelsen mandag aften.
Det var tilbage i februar 2011, at Amagerbanken gik konkurs og blev overtaget af statens selskab for fallerede banker. Den efterfølgende oprydning resulterede dog i, at bankens aktionærer fik det meste af deres indskud tilbage.
I maj 2011 blev Amagerbanken overtaget af BankNordik. Finanstilsynet politianmeldte i 2013 i alt 11 personer fra bankens tidligere ledelse for ikke at have grebet ind i forhold til at forhindre tab i forbindelse med bankdrift, og Dansk Aktionærforening stiftede en ny forening med henblik på at samle investorernes erstatningskrav mod banken.