Erhverv

Radio24syv taber udbud - helt ny kanal sender fra næste år

Radio24syv har tabt udbuddet om at drive en DAB-radio i fire år, bekræfter kanalen overfor Ritzau.

Arkivfoto

Efter otte år er det slut.

Radio24syv har tabt udbuddet om at drive en DAB-radio i fire år, bekræfter kanalens direktør, Jørgen Ramskov, over for Ritzau.

- Det er fuldstændig grotesk at være vidne til, men sådan er det. Vi sender indtil 31. oktober. Jeg ser på nogle folk, som selvfølgelig er kede af det, men som er klar til at give den gas, siger Jørgen Ramskov.

- Vi har set det som vores opgave at være efter magthaverne, og jeg er stolt af det vi har lavet, siger han.

Dermed lader det efter otte år til at være endegyldigt slut for kanalen, der blev søsat for at konkurrere med DR's P1 og har høstet priser undervejs.

I stedet bliver det nye kanal Loud, der skal sende på den nye DAB-kanal. Kanalen er en sammenslutning af forskellige kulturinstitutioner som f.eks. Roskilde Festival og Nationalmuseet og ni lokalradiostationer. Den kanal vil henvende sig til unge.

Formand for Radio- og tv-nævnet Caroline Heide-Jørgensen siger om afgørelsen:

»Radio- og tv-nævnet har vurderet ansøgningerne ud fra tre evalueringskriterier: Kvaliteten og realismen i plan for driften, buddet på det samlede tilskud og indholdet i de beskrevne programplaner. Når vi sammenholder de tre ansøgninger set i forhold til de tre kriterier, så er det Nævnets vurdering og beslutning, at Kulturradio Danmark A/S med radiokanalen LOUD har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet. Det har været en klar afgørelse, idet Kulturradio Danmark A/S har fået en samlet score på 6,65, hvilket er 1,55 bedre end den næstbedste.  Jeg vil gerne understrege, at der ligger et grundigt arbejde bag evalueringerne af de tre ansøgninger, hvor vi har konkluderet, at Kulturradio Danmark A/S har præsenteret Radio- og tv-nævnet for den bedste løsning i forhold til at drive den nye DAB-radiokanal.«

Begrundelsen for Radio- og tv-nævnets beslutning kan findes i en evalueringsrapport, som bliver offentliggjort i morgen onsdag den 23. oktober kl. 15.00, hvilket er normal praksis i forbindelse med større udbud og ansøgninger.

Det er planen, at Kulturradio Danmark A/S begynder at sende radio LOUD fra den 1. april 2020.

BRANCHENYT
Læs også