Erhverv

Verdens største luksusvarekoncern er i forhandling med Tiffany

Smykkefirmaet har en markedsværdi på knap 12 mia. dollars.

Foto: Arkivfoto. Foto: AP/Mark Lennihan

Den franske luksusvarekoncern LVMH er i forhandlinger om at købe Tiffany & Co.

Det skriver Financial Times.

Tiffany har en markedsværdi på 11,9 mia. dollars, hvilket svarer til mere end 80 mia. danske kroner, og vil dermed markere et af LVMH's største opkøb nogensinde. Dermed vil det historiske smykkefirma slutte sig til ejeren af bla. Louis Vuitton, Dior og Sephora.

Forhandlingerne kommer på et usikkert tidspunkt for amerikanske Tiffany, der har kæmpet med en stærk amerikansk valuta, færre turister, der bruger penge i butikkerne og en handelskrig mellem USA og Kina.

Tiffany & Co. er stiftet af Charles Lewis Tiffany, der åbnede sin første butik i 1837 på Fifth Avenue på Manhatten. Smykkefirmaet har fået en nærmest ikonisk status i populærkulturen, hvor Marilyn Monroe i sangen 'Diamonds are a girl's best friend' sukker efter dyrebare sten fra mærket, i mens Audrey Hepburns karakter i filmen 'Breakfast at Tiffanys' drømmer om en morgenstund i den dyre butik.

Tiffany havde sidste år en nettoomsætning på 4,4 mia. dollars og mere end 14.000 ansatte.

Det er ikke første gang, at den magtfulde franske koncern LVMH går ind på smykkemarkedet. I 2011 opkøbte koncernen den italienske juveler Bulgari.

LVMH ledes af Bernard Arnault, der er Europas rigeste person og har rådighed over 75 luksusmærker. LVMH har 156.000 ansatte og et detailnetværk på mere end 4.500 butikker.

Tiffany har ikke ønsket at kommentere på forhandlingerne.

BRANCHENYT
Læs også