Erhverv

Selskabet bag verdens bedste til Counter-strike vil børsnoteres

Astralis Group, der står bag holdet Astralis planlægger at blive børsnoteret.

Det danske hold Astralis træner på  godsbaneanlægget i København.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Astralis Group, der bl.a. står bag Counter-strike-holdet Astralis, vil børsnoteres på minibørsen Nasdaq First North Growth Market. Astralis Group vil i den forbindelse inden længe offentliggøre et prospekt, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»E-sport er allerede en milliardindustri målt i US dollars, og især i USA og Asien investeres der markant i branchen. Vi har i Astralis Group skabt et stærkt fundament og en førerposition på mange områder og vi ønsker med noteringen at konsolidere os. Vi vil investere i både faciliteter, performance-værktøjer, organisation, mediekanaler og kommercielle platforme, så vi kan bibeholde og udvikle vores position,« udtaler Nikolaj Nyholm, der er direktør og grundlægger af Astralis Group, i pressemeddelelsen.

Tidligere på efteråret kunne Astralis også offentliggøre, at den tidligere Parken-topchef Anders Hørsholt skulle stå i spidsen for de danske esportsstjerner.

Counter-strike-holdet Astralis skrev sig for nyligt ind i historiebøgerne. Det skete da holdet vandt den største turnering i verden, den såkaldte Starladder-turnering i Berlin. Det var den tredje såkaldte major i træk, som Astralis vandt. Og det var samtidig den fjerde titel i alt.

Udover Counter-strike-holdet Astralis står Astralis Group bag Origen og Future FC i spillene League of Legends og Fifa.

»Vi vil investere i at gøre e-sporten og vores egne brands endnu mere interessante for fansene og lettere tilgængelige for et langt bredere publikum. Vi vil fortsætte arbejdet med at bygge de mest vindende hold i verden, samt udvikle vores kommercielle platforme. Vi ser et stort potentiale i at videreudvikle vores produkter og at skalere forretningen globalt. Med den professionalisering der foregår i branchen, er det samtidig en fordel at sikre sig et solidt kapitalberedskab,« lyder det fra Nikolaj Nyholm.

Moderselskabet Astralis Group Holding blev stiftet i sommeren 2019, og Nikolaj Nyholm ejer 49 pct. af selskabet. Da holdingselskabet er helt nyt, har det endnu ikke offentliggjort et regnskab.

Men datterselskabet Astralis Esport ApS, der blev stiftet i 2015, har i sine første leveår haft et samlet underskud på næsten 20 mio. kr. efter skat.

BRANCHENYT
Læs også