Erhverv

Milliardærarvinger sætter dato på åbning af kæmpe racerbane

Flere prominente erhvervsfolk er nu begyndt at tælle ned til åbningen af verdens største indendørs gokartbane.

Sådan ser Racehall CPH ud oppe fra luften. Verdens største indendørs gokartbane bliver bygget på en grund, der er 12 hektar. Foto: Racehall CPH

Nu ligger det fast, hvornår det er muligt at køre ræs på verdens største indendørs gokartbane.

Den 1. februar 2020 åbner en mere end 10.000 kvadratmeter stor bane i Høje-Taastrup nær København.

Det oplyser Racehall CPH, hvis ejerkreds og bestyrelse tæller prominente erhvervsfolk som Casper Kirk Johansen fra Lego-familien, Jysk-arvingen Jacob Brunsborg og Poul Plougmann, tidligere topchef i Lego og B&O.

»Vi får nøglen til byggeriet i december, og derefter får vi travlt med at klargøre banen, restauranten og konferencelokalerne til en stor åbningsweekend i februar,« siger Flemming Grene Thomsen, direktør i Racehall CPH.

Byggeriet af verdens største indendørs gokartbane har kostet et tocifret millionbeløb og fylder blot en fjerdedel af den 12 hektar store grund, som Racehall har købt til projektet.

Tidligere har Flemming Grene Thomsen fortalt, at det var åbent, om resten af grunden skulle bruges til en trampolinpark, et legeland eller noget helt andet.

»Vi har stadig mange overvejelser omkring, hvad resten af grunden skal bruges til. Men det er ikke noget, vi er klar til at offentliggøre noget omkring. Nu fokuserer vi 100 pct. på at få banen færdig,« siger han.

Den nye Racehall-bane i København bliver 33 pct. større, end den bane Racehall allerede driver i Aarhus, og som hidtil har været kendt som Europas største indendørs gokartbane.

Selskabet bag Racehall har i årevis haft millionoverskud og havde efter 2018-regnskabet en egenkapital på næsten 18 mio. kr.

Racehall CPH ligger tæt på Ikea mellem Høje-Taastrup og Roskilde. På første sal i det nye byggeri vil restauranten Sallie’s, der er blevet kåret til ét af landets bedste burgersteder, rykke ind med indretning inspireret fra USA i 1950’erne.

Læs også