Erhverv

Hun skulle bruge penge til mad – nu løber renterne på kviklånene løbsk

Forbrugerombudsmanden er gået ind i en konkret sag om mangelfuld kreditvurdering. Sagen er principiel og kan få betydning for mange overgældsatte forbrugere.

Camilla Jensen har flere gange lagt en plan for sig selv og tænkt, at hun havde styr på det, og at det nok skulle gå, men pludselig havde spiseforstyrrelsen igen greb i hende, og så faldt hun igen i. Foto: Stine Bidstrup Anonymt billede af ung kvinde med stor gæld efter kviklån. Hun skylder cirka 200.000 kr. væk. Det begyndte helt i det små med lån på 100 kr., 300 kr. og den slags, som hun brugte på mad. Hun har en spiseforstyrrelse og kastede maden op igen for ikke at tage på.
Foto: Stine Bidstrup Anonymt billede af ung kvinde med stor gæld efter kviklån. Hun skylder cirka 200.000 kr. væk. Det begyndte helt i det små med lån på 100 kr., 300 kr. og den slags, som hun brugte på mad. Hun har en spiseforstyrrelse og kastede maden op igen for ikke at tage på.
Foto: Stine Bidstrup

I en vindueskarm i København sidder en 25-årig studerende og funderer over, hvordan det kunne gå galt. Hun har været desperat og har i de seneste fire år taget stribevis af små, impulsive lån: 100 kr., 300 kr., 500 kr. og nogle gange mere, som blev udbetalt få minutter efter.

Pengene brugte hun i supermarkedet på chokolade, chips og pomfritter, men også sundere varer som brød, pålæg, frugt og grønt, så det ikke skulle se underligt ud, at hun købte så meget...

Læs også