Erhverv

Ejerforvirring i Kasi-familiens smykkefirma

Erhvervsstyrelsen har bedt Kasi-familien redegøre for det reelle ejerforhold i familiens seneste smykkesatsning. Reelle ejerforhold er genstand for politisk fokus og ny lovgivning.

Artiklens øverste billede
Søren Colding og Jesper "Kasi" Nielsen har i en årrække været nære. Søren Colding har været ansat i flere af Kasi-familiens projekter og har endda til familiens overraskelse også været reel ejer af familiens danske smykkeselskab. Foto: Ernst van Norde

Der er opstået forvirring omkring ejerforholdet i Kasi-familiens seneste smykkeeventyr Amazing Jewelry og dets danske selskab.

Først mente Kasi-familien ikke, at den tidligere fodboldlandsholdsspiller Søren Colding har været reel ejer af Amazing Jewelry ApS. Senere måtte familien erkende over for Finans, at det havde han været.

Erhvervsstyrelsen har tilmed bedt Amazing Jewelry ApS redegøre for virksomhedens reelle ejerforhold. Det sker på baggrund af, at selskabets ejeroplysninger i cvr-registeret er i strid med reglerne.

I flere år var den tidligere fodboldlandsholdsspiller Søren Colding, der står Kasi-familien nært, registreret som reel ejer af Amazing Jewelry ApS med en andel på 40 pct. Samtidig var Jan Laustrup Nielsen, som er Kasi-Jespers far, opført som reel ejer med de resterende 60 pct.

Men denne sommer blev de reelle ejerforhold rettet af Kasi-familiens revisor med tilbagevirkende kraft. Søren Coldings ejerandel på 40 pct. blev slettet, og i stedet blev Jan Laustrup Nielsen gjort til 100 pct. reel ejer.

Bare med den kuriøse krølle, at det nu i cvr-registeret fremstår som om, at Søren Colding og Jan Laustrup Nielsen på samme tid har ejet henholdsvis 40 og 100 pct. af Amazing Jewelry ApS. Altså et samlet reelt ejerskab af ét selskab på 140 pct. i en periode.

»Der kan ifølge reglerne ikke være mere end 100 pct. reelt ejerskab på den konkrete virksomhedsform. Det gælder generelt, at virksomhederne har ansvar for at indberette korrekt, mens Erhvervsstyrelsen fører en risikobaseret kontrol med registreringerne,« skriver Erhvervsstyrelsen i en kommentar til den konkrete sag med Amazing Jewelry.

Selvom både virksomheder og enkeltpersoner får beskeder om ændringer i cvr-registeret, der vedrører dem, har hverken Kasi-familien eller Søren Colding været vidende om, at Colding har stået som reel medejer af Amazing Jewelry ApS i flere år.

Det fortalte Jesper Nielsen tidligere på ugen til Finans. Han havde den opfattelse, at Jan Laustrup Nielsen altid har været reel eneejer af selskabet.

»Søren (Colding, red.) har efter min erindring ikke ejerskab i det ApS. Men må erkende jeg/vi har haft lidt mere at se til end de detaljer,« skrev Jesper Nielsen i en mail og henviste til sin revisor.

Den revisor har efterfølgende oplyst Kasi-familien, at Søren Colding rent faktisk har været reel ejer af Amazing Jewelry ApS.

Jan Laustrup Nielsen er nu registreret til konsekvent at have været 100 pct. reel ejer af Amazing Jewelry ApS siden november 2012. Søren Colding står dog opført til i en periode at have haft et reelt ejerskab på 40 pct. sideløbende med Jan Laustrup Nielsens 100 pct. reelle ejerskab. Foto: Screendump fra cvr.dk

Det skal øge gennemsigtigheden og dæmme op for svigagtige intentioner. I sidste ende kan Erhvervsstyrelsen tvangsopløse et selskab, hvis de reelle ejerforhold ikke er korrekte.

Ifølge Anita Nedergaard, ansvarlig for hvidvaskbekæmpelse i Nordea Danmark, er det vigtigt for banken at kende de reelle ejerforhold.

»Når der er tale om erhvervskunder, er det derfor essentielt, at vi kan stole på de oplysninger, vi får fra de offentlige registre, så vi kan sammenholde dem med de oplysninger, vi selv har om kunden,« siger hun.

Historien om Søren Coldings ejertilknytning til Amazing Jewelry ApS indeholder flere kuriøsiteter. Denne sommer forsvandt han fra visningen i cvr-registeret. Under fanen "ophørte reelle ejere" var Søren Colding således ikke at finde. Dette var en fejl, erkender Erhvervsstyrelsen, som har rettet fejlen, efter Finans påpegede den.

»Søren Coldings historiske tilknytning til Amazing Jewelry ApS som reel ejer i cvr-registeret var midlertidigt forsvundet i visningen (men ikke registreringen) på grund af en teknisk korrektion af systemet foretaget af Erhvervsstyrelsen i forbindelse med en opgradering af systemet,« skriver Erhvervsstyrelsen, der på baggrund af fejlen har opdaget uoverensstemmelserne i Amazing Jewelrys ejerforhold.

Ifølge styrelsen er Amazing Jewelry ApS det eneste selskab, der grundet dette it-koks er forsvundet ejeroplysninger fra.

I forbindelse med ændringen af de reelle ejerforhold i Amazing Jewelry ApS denne sommer, skiftede 100 pct. af det legale ejerforhold fra det schweiziske selskab Amazing International Gmbh til Jado Holding ApS, der er Jan Laustrup Nielsens selskab.

Ifølge en schweizisk erhvervsdatabase er Søren Colding og Jan Laustrup Nielsen de to partnere i Amazing International GmbH.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.