Erhverv

Facebook frygtede Whatsapp forud for opkøb i 2014

Facebooks opkøb af Whatsapp i 2014 har været genstand for antitrust-lovgivere, der efterforsker, hvorvidt Facebook har opkøbt tech-startups for at afholde dem fra at udfordre selskabets imperium. Foto: Silas Stein/AP Images

Ledende medarbejdere i Facebook beskrev måneder forinden opkøbet af Whatsapp-appen som en trussel mod Facebooks kerneforretning.

Det kan være muligt bevismateriale for amerikanske og europæiske lovgivere, der ønsker at gennemføre en række antitrust-undersøgelser af selskabet, skriver avisen Wall Street Journal.

I en række interne dokumenter fra Facebook - heriblandt samtaler over e-mail og præsentationer - der blev offentliggjort onsdag, fremgår det, at topchef Mark Zuckerberg og andre ledende medarbejdere gentagne gange beskrev chatapps som Whatsapp som en trussel mod Facebook og selskabets egen chatapp, Facebook Messenger.

- Disse selskaber prøver at bygge sociale netværker og erstatte os, skrev Mark Zuckerberg i en email-tråd til en række ledende ansatte i januar 2013. I emailen omtaler topchefen tre kinesiske og koreanske chatapps.

I samme tråd skrev Facebooks vækstchef, Javier Olivan, at selskaberne bag chatappsne var farlige, da de kunne "transformere sig til Facebook". Han henviste til en meddelelse fra Whatsapp, om at selskabet havde bearbejdet 18 mia. beskeder på én dag nytårsaften 2012.

Facebooks opkøb af Whatsapp i 2014 har været genstand for antitrust-lovgivere, der efterforsker, hvorvidt Facebook har opkøbt tech-startups for at afholde dem fra at udfordre selskabets imperium.

En talsperson fra Facebook har beskrevet dokumenterne som gamle og "taget ud af kontekst af en, der har en dagsorden mod Facebook" og tilføjede, at dokumenterne er offentliggjort uden hensyntagen til den amerikanske lovgivning.

Læs også