Erhverv

Henrik Poulsen fik 55 mio. kr. for sit livs handel

Og han er stadig direktør i den virksomhed, som han stiftede for snart to årtier siden.

Henrik Rabæk Poulsen solgte sidste år livsværket IMS og blev mangemillionær på handlen, viser et nyt regnskab. Foto: PR

Der var hverken våde øjne eller fortrydelse i stemmen, da den aarhusianske it-mand Henrik Rabæk Poulsen sidste år solgte livsværket IMS.

Selv kaldte han timingen for salget »perfekt,« og salgsprisen var heller ikke dårlig. Det afslører et nyt regnskab fra Henrik Rabæk Poulsens private holdingselskab.

Her er der bogført en gevinst på 55 mio. kr. fra salget af IMS. Dermed kan Henrik Rabæk Poulsen nu kalde sig mangemillionær.

Den 61-årige iværksætter stiftede IMS for snart 20 år siden. Selskabet står bag it-systemer til at håndtere digitale dokumenter og sager, så f.eks. følsomme oplysninger er beskyttet.

Kunderne er især fagskoler og andre uddannelsessteder.

Livsværket satte Henrik Rabæk Poulsen til salg gennem en virksomhedsmægler, og blandt flere potentielle købere valgte han at sige ja tak til norske Visma.

»Jeg er 60 år, og jeg skal til at tænke på, hvad jeg skal give mig af med. Det er rettidig omhu. Og det er et perfekt tidspunkt for os at få en storebror ind,« sagde Henrik Rabæk Poulsen til Finans i forbindelse med handlen.

Ifølge stifteren var IMS nået til en skillevej.

»Jeg har bygget virksomheden op fra bunden, men nu er byggeprocessen nået til, at der skal nogle bredere mure ind. Der er brug for et gearskifte, og ved at gøre det sammen med Visma, bliver den transition væsentligt nemmere,« forklarede Henrik Rabæk Poulsen.

Han er fortsat direktør i IMS. Det blev altså kun til et farvel til ejerskabet og ikke virksomheden og dens ansatte.

Når Henrik Rabæk Poulsen for sidste gang stempler ud hos IMS, er planen at fortsætte som investor.

»Det ligger i mit DNA at bygge noget op, og det forsvinder jo ikke bare med alderen. Der skal ske noget, så jeg kan ikke forestille mig, at jeg bare sætter mig hjem og leger pensionist,« lød det sidste år fra Henrik Rabæk Poulsen.

FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også