Erhverv

TDC fortsætter omsætningsfald: Kunder flygter i tusindvis

Telegiganten er torsdag morgen kommet med kvartalsregnskab.

TDC mister kunder i tusindvis. Foto: Jens Dresling

Telegiganten TDC er en forretning, der skrumper.

Det er torsdag morgen igen blevet bevist i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Omsætningen faldt til lidt over 4,2 mia. kr. Det er knap 3 pct. mindre end i samme periode i fjor. Samme tendens gør sig gældende for bruttofortjenesten.

Samtidig styrtdykkede overskuddet med 63 pct. fra 261 mio. til 97 mio. kr.

Overskudsdykket skal ses i sammenhæng med, at TDC i kvartalet har brugt over 1 mia. kr. på investeringer særligt til fiberudrulninger og forberedelser til 5G.

»Jeg er stolt af, at man nu virkelig kan begynde at se omfanget af vores investeringer i det digitale Danmark. Vi fortsætter med at nå vores strategiske milepæle, samtidig med at vi fastholder et godt kommercielt momentum i kvartalet, som bidrager yderligere til et stærkt fundament for fremtidens TDC,« siger Lasse Pilgaard, finansdirektør i TDC, i en pressemeddelelse.

I tredje kvartal var der 19.000 færre tv-kunder end i kvartalet forinden. Samtidig har 13.000 bredbåndskunder forladt TDC, ligesom telegiganten også har færre mobil- og fastnetkunder end i andet kvartal.

Flere af de øverste chefer i TDC er smuttet den seneste tid. Allison Kirkby er stoppet som topchef og er smuttet til Telia, og Jaap Postma har sagt op fra stillingen som direktør for indholdsforretningen Nuuday.

Derudover har TDC på det seneste udkæmpet en regulær tv-krig med Discovery-koncernen, der driver en række store tv-kanaler i Danmark.

Discoverys kanaler vil fra årsskiftet ikke længere være muligt at tilgå hos flere af TDC's selskaber, heriblandt Yousee og Fullrate.

BRANCHENYT
Læs også