Erhverv

Osram anbefaler aktionærer at takke ja til købstilbud fra AMS

Der har været rift om Osram det seneste år, hvor også kapitalfondene Bain Capital og Advent International har haft snøren ude. Foto: Matthias Balk Foto: Matthias Balk/AP

Den tyske lyspæreproducent Osram anbefaler nu sine aktionærer at takke ja til et købstilbud på 4,4 mia. dollar fra østrigske AMS.

Det sker, efter at parterne er blevet enige om, at de ansatte i Osram vil undgå fyringer relateret til sammenlægningen frem til 2022.

- Efter intensive forhandlinger er vi blevet enige om afgørende betingelser for fremtiden for Osram og vores ansatte, siger topchef Olaf Berlien i en meddelelse.

- Den vigtigste er, at alle ansatte på tyske lokationer er beskyttet mod sammenlægningsrelaterede fyringer frem til udgangen af 2022, lyder det fra chefen.

Købstilbuddet er det tredje fra AMS, der indtil videre ikke har haft succes med at samle tilstrækkelig opbakning blandt aktionærerne.

Tilbuddet er - ligesom ved det sidste bud - på 41 euro per aktie. Denne gang har AMS dog sænket grænsen for gennemførelse til 55 pct.

Der har været rift om Osram det seneste år, hvor også kapitalfondene Bain Capital og Advent International har haft snøren ude.

I april støttede Osrams ledelse blandt andet et tilbud på 35 euro per aktie fra Bain Capital og The Carlyle Group.

AMS bød dog kort efter 38,50 euro per aktie, hvilket fik kapitalfondene til at trække sig. Buddet fra AMS fik dog ikke stor nok opbakning til at blive gennemført.

Aktionærerne har nu frem til 5. december til at acceptere det nuværende bud på 41 euro. Det er 2,1 pct. højere end mandagens lukkekurs i 40,15 euro.

Læs også