Erhverv

Airbnb indfører nye regler efter skyderi

Airbnb tager nye forholdsregler, der skal gøre brugerne mere trygge efter Orinda-skyderiet, siger adm. direktør Brian Chesky.

Airbnbs medgrundlægger Brian Chesky har besluttet at indføre en række initiativer efter skuddrabet i Californien i Oktober. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Et masseskyderi i en Airbnb-lejlighed har fået udlejningsvirksomheden til at udforme en række initiativer, der skal gøre det sikrere både at leje og udleje sin lejlighed.

Det skriver New York Times.

Natten til Halloween i Orinda, Californien, blev fem mennesker dræbt og fire såret, da en gerningsmand begyndte at skyde i en udlejet Airbnb-lejlighed, hvor mere end 100 gæster holdt fest. Det fik kort tid efter Airbnb til at forbyde såkaldte "festhuse", hvor privatpersoner lejer et hus for en enkelt nat for at holde fest der.

Og nu fortæller Airbnbs adm. direktør, Brian Chesky, at virksomheden har taget endnu flere forholdsregler for at gøre udlejning sikrere for begge parter.

»Vi bliver nødt til at tage ansvar for, hvad der sker på vores platform,« siger han.

Først og fremmest vil Airbnb sætte flere kræfter ind på at tjekke og verificere billeder og adresser og sikre sig, at udlejeren rent faktisk er, hvem han/hun udgiver sig for.

Airbnb vil også til at yde godtgørelse, hvis man tjekker ind på et lejemål, der ikke matcher beskrivelsen på hjemmesiden.

Samtidig vil Airbnb være mere opmærksom på såkaldte ”high-risk”-bookinger, hvor der kunne være risiko for, at formålet er at holde fest. Det kunne eksempelvis være enkeltnatsbookinger.

Airbnb opretter dertil en hotline, som naboer kan ringe til, hvis de har nogle bekymringer.

»Ca. to millioner mennesker overnatter i Airbnb-boliger hver nat og som regel uden optrin,« siger Brian Chesky og tilføjer, at det alligevel er svært at forhindre alle dårlige ting i at ske.

Airbnb så dagens lys i 2008 og er i dag vokset til en virksomhed med en markedsværdi på over 200 mia. kr. og mere end 6 mio. registrerede lejemål rundt om i hele verden.

Læs også