Erhverv

Ambu peger på tidligere Coloplast-topchef som ny bestyrelsesformand

Ambus bestyrelsesformand Jens Bager træder tilbage, oplyser selskabet. I stedet indstilles den tidligere Coloplast-topchef Lars Rasmussen som ny bestyrelsesformand.

Lars Rasmussen bliver indstillet som ny formand for Ambus bestyrelse. Han bestrider allerede formandsposten i Coloplast og Lundbeck. Foto: Gregers Tycho.

Den tidligere Coloplast-topchef Lars Rasmussen er godt på vej til at indtage formandsposten i Ambu.

Ambu, der producerer medicinsk udstyr, meddeler onsdag i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets årsregnskab, at bestyrelsesformand Jens Bager efter ni år på posten ønsker at trække sig.

I stedet indstiller bestyrelsen Lars Rasmussen som kandidat til posten. Lars Rasmussen var gennem flere år topchef i Coloplast og i dag sidder han som bestyrelsesformand i både Coloplast og Lundbeck.

»Det er med stolthed, jeg nu forlader Ambu. Selskabet har i de år jeg har været bestyrelsesformand mangedoblet såvel omsætning som værdi, og senest er det lykkedes at rekruttere Juan José Gonzalez som ny adm. direktør i Ambu,« udtaler Jens Bager.

»Jeg har i den forbindelse fundet tidspunktet ideelt til, at jeg giver plads til nye kompetencer i formandskabet, som sammen med den øvrige bestyrelse og ledelse kan tage Ambu til det næste niveau,« fortsætter han.

60-årige Lars Rasmussen stoppede i november sidste år som topchef i Coloplast efter 30 år i selskabet – heraf de sidste ti år som adm. direktør.

Lars Rasmussen er dog ikke det eneste nye ansigt, der er på vej ind i Ambu. Bestyrelsen indstiller også Britt Meelby Jensen, adm. direktør for det svenske medtechselskab Atos Medica, som nyt medlem af bestyrelsen.

Læs også