Erhverv

Ambu fastholder forventningerne efter flere nedjusteringer

Ambu har efter en række nedjusteringer sendt et årsregnskab på gaden, hvor forventningerne fastholdes.

Ambu fastholder forventningerne til den organiske vækst for regnskabsåret 2019/20. Det sker, efter at selskabet har nedjusteret tidligere i år. Foto: Arkiv

Ambu fastholder forventningerne til den organiske vækst for regnskabsåret 2019/20 i niveauet 16-22 pct. opgjort i lokal valuta.

Selskabet gentager også sin tidligere udmeldte forventning om at sælge omkring 900.000 af de endoskoper til engangsbrug, som er Ambus store satsningsområde

Det fremgår af selskabets regnskab for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19 onsdag morgen.

Samtidig fastsætter medicoselskabet nu også forventninger for helåret, der blev indledt i starten af oktober, til overskudsgraden.

Ambu venter en EBIT-margin før særlige poster på omkring 12-14 pct.

Ambu justerede senest forventningerne til regnskabsåret 2019/20 i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Her oplyste selskabet, at en markant ændring af salgsmetoderne på det amerikanske marked ville tynge resultaterne i resten af det regnskabsår, der netop er afsluttet - og at de positive effekter ventes at slå igennem i andet halvår af 2019/20.

Forinden havde Ambu en forventning om en organisk vækst i niveauet 16-19 pct. for det indeværende år. Dermed udvidede selskabet den øvre ende af vækstintervallet i sine forventninger til omsætningen.

På grund af nedjusteringen til 2018/19, der blev offentliggjort samtidig, betød det dog ikke, at Ambu dermed skruede op for forventningerne til omsætningen målt i kroner og øre for 2019/20.

De lavere forventningerne til 2018/19 betyder nemlig, at vækstforventningen for 2019/20 bygger på et markant lavere sammenligningsgrundlag end tidligere ventet.

Ambu ventede desuden at sælge omkring 1 mio. endoskoper i det nu indeværende regnskabsår forud for ændringerne, der blev offentliggjort i regnskabet for tredje kvartal.

Læs også