Erhverv

MT Højgaard fyrer topchefen

Koncerndirektør Anders Heine Jensen fratræder sin stilling, oplyser MT Højgaard. Bestyrelsesmedlem Morten Hansen overtager midlertidigt rollen som topchef.

Den nu tidligere topchef i MT Højgaard, Anders Heine Jensen. Arkivfoto: Gregers Tycho.

Anders Heine Jensen er fortid som adm. koncerndirektør i entreprenørselskabet MT Højgård.

Det oplyser selskabet i en meddelelse onsdag eftermiddag.

»Bestyrelsen er i gang med en grundig koncernstrategiproces og har i den forbindelse vurderet, at der er brug for en anden profil til at videreføre dette arbejde,« udtaler Carsten Dilling, bestyrelsesformand i MT Højgaard.

»Anders Heine Jensen har som adm. koncerndirektør for MT Højgaard A/S og MT Højgaard Holding A/S igennem det seneste år spillet en vigtig rolle i stabiliseringen af MT Højgaard. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne takke for denne indsats,« fortsætter han.

Anders Heine Jensen blev udpeget til adm. koncerndirektør i august 2018. Her afløste han Torben Biilmann, der også blev fyret.

Anders Heine Jensen kom dengang fra en stilling som adm. direktør i Burmeister & Wain Scandinavian Contractor.

Indtil en ny koncerndirektør er fundet, er det bestyrelsesmedlemmet Morten Hansen, der overtager roret i entreprenørselskabet.

»Hans (Morten Hansens, red.) primære prioriteter er at fastholde stabiliseringen af MT Højgaard, afslutte og forankre koncernstrategiprocessen og assistere bestyrelsens nomineringskomite med ansættelsen af den nye adm. koncerndirektør,« oplyser MT Højgaard i meddelelsen.

Direktionen i MT Højgaard udgøres fremadrettet af Morten Hansen og finansdirektør Martin Stig Solberg.

Nyheden om fyringen af Anders Heine Jensen kommer samtidig med, at MT Højgaard har fremlagt regnskab for tredje kvartal.

Selskabet kommer ud af kvartalet med en omsætning på 1,7 mia. kr., sammenlignet med 1,6 mia. sidste år.

Resultatet af den primære drift lander på et plus på 28 mio. kr., hvorimod driften i samme kvartal i 2018 gav et underskud på 459 mio. kr.

Bundlinjen i kvartalet viser et lille plus på 17 mio. kr., hvilket dog er en markant fremgang i forhold til sidste års blodrøde underskud på 527 mio. kr.

Læs også