Erhverv

Unibrew leverer flot fremgang trods salgsmodvind i Finland

Den næststørste bryggerikoncern herhjemme kommer godt ud af tredje kvartal.

Arkivfoto: Gregers Tycho

Bryggeriet Royal Unibrew kom samlet set flot ud af tredje kvartal, der bød på fremgang i både salget og indtjeningen, selv om vejret i sommermånederne juli og august slet ikke var lige så godt i år, som tilfældet var i samme periode sidste år.

Alle regioner gik frem på toplinjen - med undtagelse af området ved Østersøen, der tæller Finland, Estland, Letland og Litauen.

Det skyldtes modvind i Finland, hvor der i år ikke har været ekstraordinære ølkampagner i hverken andet eller tredje kvartal, hvilket har trukket volumenerne og omsætningen ned.

Det betød omvendt en stigning i driftsoverskuddet, fordi Unibrew sparede omkostningerne ved kampagnerne.

I regionen Baltic Sea faldt omsætningen i tredje kvartal til 914 mio. kr. fra 990 mio. kr. i samme periode sidste år.

Unibrew skriver i regnskabet, at markedet omkring Østersøen fortsætter med at være udfordrende, men at der er begyndt at vise sig tegn på bedring.

I alle andre regioner steg salget, og samlet set kunne Unibrew præsentere en omsætning på 2114 mio. kr. i tredje kvartal mod 2106 mio. kr. i samme periode af 2018.

Det blev omsat til en driftsindtjening før renter og skat (EBIT) på 492 mio. kr. mod 451 mio. kr. i tredje kvartal af 2018.

På de nedre regnskabslinjer kunne Unibrew samtidig bogføre et nettooverskud på 377 mio. kr. mod et plus på 351 mio. kr. i juli, august og september sidste år.

De lovende takter betyder også, at bryggeriet nu regner med, at hele årets resultater vil ende i toppen af de tidligere udmeldte intervaller for omsætningen og driftsresultatet (EBIT).

Intervallerne lyder på en omsætning på 7575-7650 mio. kr. og et EBIT på 1440-1465 mio. kr. De forventninger blev løftet ved regnskabet for andet kvartal i august.

Læs også